תל אביב 30°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 19°c
ברלין 18°c
אתונה 35°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

כתב אישום נגד בן 14 שריגל עבור אירן תמורת תשלום

בין המשימות שביצע: ריסוס כתובות גרפיטי, צילום סרטונים של בי"ח איכילוב, קו הרקיע של ת"א ומיקום הקריה, וכן התבקש לשכור דירה בסמוך לקריה בתל אביב

דגל איראן צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

מקרה חמור נוסף של ריגול לטובת איראן, הפעם הנאשם בן 14 בלבד. הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד הנער, תושב אזור המרכז.

בין המשימות שביצע , ריסוס כתובות גרפיטי "אנחנו מחויבים לברית" במספר אזורים ברחבי תל אביב ועל גבי רכבים; צילום סרטונים של מספר דקות ברחובות הסמוכים לבית החולים איכילוב ושכונות ברמת גן; צילום סרטון של קו הרקיע של ת"א, ובו תיאור מיקום בניין הקריה, וכן התבקש לשכור דירה בסמוך לקריה בתל אביב, בתגובה שלח הקטין תמונה של דירה להשכרה ושוחח עם מספר בעלי דירות באזור מגוריו שהתאימו לדרישה.

בנוסף, התבקש הקטין לרסס על ביתו של שר החוץ, גדעון סער, כתובת גרפיטי: "אנחנו נוקמים בתורו! ילדי רוחאללה", ולהכין סרטון המתעד התנהלותו של שר החוץ. הקטין מסר כי לא יכול לעשות זאת מכיוון שהוא בלימודים, ושיוכל לבצע את המשימה בחופש.

במהלך התקופה, ולבקשת הגורמים העוינים, פתח הקטין ארבעה ארנקים דיגיטליים אליהם העבירו אנשי הקשר למעלה מ-1,170 דולר בסך הכל, כתמורה לביצוע המשימות.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: איראןריגול

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: