הקלה במתווה הטיסות: תוגדל מכסת הנוסעים החל ממועד זה
החל ממוצא״ש תוגדל מכסת הנוסעים ל-80 כולל נוסעים הומניטריים, זאת לעומת 70 שאושרו עד כה
נתב״ג. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הקלה נוספת במתווה הטיסות: החל ממוצאי שבת בשעה 20:00 תוגדל מכסת הנוסעים בטיסות כך שתעמוד על עד 80 נוסעים בסך הכול לכל טיסה, כולל מקרים הומניטריים.
קצב תנועת המטוסים יוגבל להפעלה של מטוס אחד יוצא ומטוס אחד נכנס בכל שעה, בהתאם ללוח זמנים שייקבע על ידי רשות שדות התעופה ובכפוף להנחיות גורמי הביטחון.
כמו כן, לא תחול כל מגבלה על מספר הנוסעים בטיסות נכנסות לישראל כפי שהיה עד כה במתווה הנוכחי.
המהלך מגיע על רקע ההגבלות המתמשכות בענף התעופה במסגרת המצב הביטחוני, ולאחר תקופה שבה הוגבל מספר הנוסעים היוצאים מישראל לכ-70 בלבד כולל מקרים הומניטריים בכל טיסה.
לפי המתווה המעודכן, המכסה החדשה שתיכנס לתוקף מחר בערב, תכלול גם את הנוסעים המוגדרים כמקרים הומניטריים, אשר עבורם מוקצית מכסה ייעודית מתוך כלל המושבים בטיסה.
בענף התעופה מעריכים כי מדובר בצעד נוסף בדרך להרחבת הפעילות האווירית, אך מדגישים כי המתווה עדיין מוגבל ותלוי בהתפתחויות הביטחוניות ובהערכת המצב שתימשך גם בימים הקרובים.
במשרד התחבורה צפויים להמשיך ולעקוב אחר המצב, כאשר כל שינוי נוסף בפעילות הטיסות ייקבע בהתאם להתפתחויות בשטח ולשיקולי בטיחות.








