חשש לחשיפה: חולה חצבת נסע באוטובוס לירושלים
משרד הבריאות קורא לנוסעים בקו 630 מבית שמש לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים לבדוק סטטוס חיסוני. המחלה עלולה לגרום לסיבוכים קשים
חצבת. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
משרד הבריאות עדכן כי חולה חצבת נסע היום, 6 באפריל, בתחבורה ציבורית מבית שמש לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, ועלול היה לחשוף נוסעים נוספים לנגיף.
על פי ההודעה, מדובר בנסיעה שבוצעה בשעה 13:00 בקו 630, מתחנת אוטובוס הממוקמת בין הרחובות חפץ חיים ובן איש חי בבית שמש, ועד ליעד הסופי בבית החולים בירושלים.
במשרד הבריאות מדגישים כי חצבת היא מחלה נגיפית מדבקת ביותר, המתבטאת בין היתר בחום, חולשה כללית, נזלת ופריחה. במקרים מסוימים עלולה המחלה לגרום לסיבוכים קשים ואף מסכני חיים.
בעקבות המקרה, קוראים במשרד לכל מי שנסע בקו ובשעה שצוינו לבדוק את סטטוס החיסון שלו, ולוודא קבלת שתי מנות חיסון כנדרש. עוד נמסר כי ניתן לקבל טיפול מונע גם לאחר חשיפה, אשר עשוי להפחית את הסיכון לתחלואה קשה.
במקרה של הופעת תסמינים, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם, תוך תיאום הגעה מראש עם הגורמים הרפואיים.
במשרד הבריאות שבים ומדגישים את חשיבות ההתחסנות, כחלק מהמאמץ למנוע התפשטות של מחלות מדבקות ולהפחית סיכון לסיבוכים.








