תל אביב 33°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 24°c
ברלין 21°c
אתונה 31°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

הדבר הבא בפורטוגל: מסיבות ענק ועיר אחת שעולה על המפה

עם פסטיבל קיץ שנמשך חודשיים, DJ מובילים מהזירה הבינלאומית ומסיבות חוף שמושכות אלפי משתתפים, ומסיבות רחוב, העיר אביירו משנה את פניה והופכת מיעד שקט לבמה תרבותית תוססת שמתחילה למשוך תשומת לב מכל רחבי אירופה - תוכן פרסומי

קרדיט: אורי עצמון קרדיט: אורי עצמון

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

כשמדברים על פסטיבלים בפורטוגל, ליסבון ופורטו עולות ראשונות. אבל מי שעוקב אחרי מפת התרבות הפורטוגלית מזהה שם חדש שמתחיל להישמע: אביירו (Aveiro). עיר החוף שבמרכז פורטוגל, שהייתה מוכרת בעיקר בזכות התעלות והסירות הצבעוניות שלה, הפכה בקיצים האחרונים לבמה לפסטיבל קיצי עם DJ-ים מובילים מהזירה המקומית, מסיבות רחוב לאלפי משתתפים, ואנרגיה שלא הייתה קיימת פה קודם. מי שעומד מאחורי היוזמה הוא לא מפיק מוזיקלי - אלא יזם נדל"ן.

אורי עצמון, שותף מנהל ומנהל פיתוח עסקי ב-Namor Group, חברת נדל”ן פורטוגלית הפועלת באביירו (Aveiro), החליט לפני כמה שנים שהחברה תהיה יותר ממיזם נדל”ן. “הבנתי שאם אנחנו רוצים להיות חלק מהקהילה, אנחנו חייבים לתת לה משהו מעבר לפרויקטים”, הוא אומר. “החלטנו להפיק פסטיבל קיצי שלם שיגיד שהמקום הזה חי, צומח ורלוונטי.”

חודשיים של מוזיקה על החוף

ה-Sunset Festival מתקיים בחודשי יולי-אוגוסט, בכל סוף שבוע, על חוף הים של אביירו (Aveiro). הפורמט פשוט: DJ מובילים על רקע שקיעה בים, מוזיקה אלקטרונית ואווירה של קיץ פורטוגלי במיטבו. “החזון הוא להביא את ה-DJ הכי טובים בעולם לחוף שלנו”, מספר עצמון. “לא אירוע חד פעמי, אלא חוויה שנמשכת חודשיים - כל סוף שבוע אתה יודע שיש משהו להתלהב ממנו.”

הפסטיבל מושך קהל מגוון - תושבים מקומיים, תיירים מליסבון ומפורטו, ואפילו מבקרים מספרד. חוף בארה (Barra), החוף של אביירו (Aveiro), נחשב ליעד מועדף בקרב תושבי מדריד - ולא מעט מהם מגלים את הפסטיבל בדרך. "יש אנשים שמגיעים לסוף שבוע אחד ונשארים לכל הקיץ", אומר עצמון. "זה בדיוק מה שרצינו - ליצור סיבה לבוא ולהישאר

7,000 איש במסיבת רחוב

מעבר לפסטיבל, Namor Group ספונסרית של מסיבת הרחוב השנתית של אביירו (Aveiro). בשנה שעברה הגיעו כ-7,000 משתתפים - מספר מרשים לעיר שעד לא מזמן הייתה מחוץ למפה. “זו לא סתם מסיבה”, אומר עצמון. “זו הצהרה שהמקום הזה חי. מי ספר את העיר הזו בכלל? מי בכלל ידע עליה? ופתאום מגיעים 7,000 איש.”

למה חברת נדל”ן מפיקה פסטיבלים?

השאלה הטבעית היא: מה לחברת נדל”ן ולפסטיבלי מוזיקה? עצמון מסביר שהקשר הדוק יותר ממה שנדמה. “נדל”ן זה לא בטון - זה אנשים”, הוא אומר. “אם אתה בונה שכונה ולא קהילה, יצרת מגרש חנייה מפואר. כשתושבים מרגישים שלחברה שבונה את הסביבה שלהם באמת אכפת לה מהמקום, הם נהיים שותפים. הם ממליצים, מגנים, מביאים חברים. זה מוניטין שלא ניתן לקנות בכסף.”

לפי Visit Portugal, האזור של אביירו (Aveiro) מוכר בעיקר כיעד תיירותי קלאסי, אבל הפוטנציאל שלו רחוק ממיצוי. יוזמות כמו ה-Sunset Festival הן חלק ממה שהופך את העיר מיעד של חופים יפים וסירות תעלות ליעד של אנרגיה תרבותית חיה.

מהפסטיבל לרחוב

ההשפעה של הפסטיבל חורגת ממוזיקה על חוף הים. בתי מלון, מסעדות, חנויות מקומיות ועסקים קטנים נהנים מהזרם של מבקרים שמגיעים לסופי השבוע. “הם מגלים את אביירו (Aveiro), אוכלים במסעדות המקומיות, מטיילים ברחובות, וחלקם חוזרים ושואלים איפה אפשר לקנות פה דירה. זה בדיוק מה שרצינו שיקרה.”

האפקט הזה אינו מקרי. בערים קטנות בפורטוגל, אירועים שמביאים אנשים לעיר יוצרים מעגל סגור שמזין את כל העסקים המקומיים. “זה מה שאני קורא לזה win-win אמיתי”, אומר עצמון. “הקהילה מרוויחה, העסקים המקומיים מרוויחים, ואביירו (Aveiro) עולה על המפה.”

התמונה הגדולה: תרבות כאסטרטגיה

ה-Sunset Festival הוא חלק מגישה רחבה יותר של Namor Groupבאביירו (Aveiro). החברה מממנת קבוצות ספורט לנוער, תומכת בקבוצת הוותיקים המקומית בכדורסל, ומקיימת אירועים לאורך כל השנה.

“אני מאמין שנדל”ן זה לא רק פרויקטים”, אומר עצמון. “זה אנשים. ואם אתה רוצה שאנשים ירגישו שהם גרים במקום טוב, אתה צריך לתת להם סיבה להרגיש כך. פסטיבל, מסיבת רחוב, אירועי ספורט - כל אלה אומרים לאנשים: אנחנו פה. אנחנו חלק מהקהילה הזו.”

מבט קדימה

לקיץ הקרוב, עצמון מתכנן להרחיב את הפסטיבל ולהביא שמות גדולים יותר מעולם המוזיקה האלקטרונית. “אנחנו רוצים לעשות משהו שישנה את האזור הזה”, הוא אומר. “ליסבון יש את NOS Alive, לפורטו יש את פסטיבל São João. אנחנו רוצים שאביירו (Aveiro) תהיה 'האיביזה' של פורטוגל.”

אורי עצמון הוא יזם נדל”ן עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בניהול עסקאות, גיוס הון ופיתוח עסקי בישראל ובזירה הבינלאומית. כיום משמש כשותף מנהל ומנהל פיתוח עסקי ב-Namor Group, חברת נדל”ן פורטוגלית בצמיחה מואצת הפועלת באזורי גאיה, אביירו, וליסבון (Gaia, Aveiro, Lisbon).

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תוכן פרסומי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: