תל אביב 31°c
ניו יורק 23°c
לונדון 19°c
פריז 21°c
ברלין 20°c
אתונה 36°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

מתחילת המלחמה עם איראן: יותר מרבע מיליון ישראלים יצאו מהארץ

נתוני רשות האוכלוסין וההגירה חושפים תנועה ערה בכלל מעברי הגבול במהלך מבצע "שאגת הארי". הנתונים מצביעים על כך שמרבית הישראלים בחרו לצאת דרך המעברים היבשתיים, בעוד שמספר הנכנסים לישראל באותה תקופה היה גבוה ממספר היוצאים

מעבר טאבה מצרים צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

נתוני רשות האוכלוסין וההגירה שפורסמו היום (שבת 11.4.26) מסכמים את היקפי התנועה של אזרחים ישראלים במסגרת מבצע "שאגת הארי".

מהנתונים עולה כי החל מיום שבת ה-28 בפברואר ועד היום (שבת 11 באפריל) יצאו מישראל בסך הכל 258,457 אזרחים. הנתון הבולט ביותר בדוח נוגע למעברים היבשתיים שם נרשמו 166,167 יציאות של ישראלים. מדובר ברוב המכריע של היוצאים בתקופה זו המעדיפים את המעבר בגבולות היבשה.

היציאות בדרך האוויר והים

לצד התנועה היבשתית הערה נרשמה פעילות משמעותית גם בנמלי התעופה. על פי הדיווח הרשמי 91,521 ישראלים יצאו מהארץ דרך המעברים האוויריים. לעומת זאת המעברים הימיים נותרו שקטים יחסית עם 769 יציאות בלבד לאורך כל תקופת המבצע.

חלוקה זו מצביעה על כך שהתעופה האזרחית נותרה ערוץ יציאה מרכזי אך היבשה היא היעד המועדף על הישראלים המטיילים בתקופה זו.

יותר נכנסים מיוצאים

במבט כולל על נתוני המבצע ניתן לראות כי מאזן התנועה נוטה לטובת החוזרים לישראל. בעוד שמספר היוצאים עמד על מעט מעל 258 אלף בני אדם הרי שמספר הישראלים שנכנסו לארץ באותה תקופה היה גבוה יותר ועמד על 281,543 איש.

מעניין לראות כי בניגוד למגמת היוצאים שבחרו ברובם ביבשה הרי שמרבית הנכנסים לישראל עשו זאת דווקא דרך האוויר עם 148,741 כניסות בנמלי התעופה השונים לעומת 132,168 כניסות דרך היבשה.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רשות האוכלוסין וההגירהמלחמהאיראן

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: