Etihad מתרחבת באפריקה: קווים חדשים למערב ומרכז היבשת
חברת התעופה מאבו דאבי Etihad Airways מוסיפה קווים חדשים ליעדים מרכזיים באפריקה, בהם אקרה, לאגוס, הרארה, אסמרה וקינשאסה, במטרה לחזק את הקישוריות בין אפריקה, אסיה והמזרח התיכון
צילום: אנתוני הרשקו חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת התעופה Etihad Airways הודיעה על הרחבה משמעותית של פעילותה באפריקה, עם השקת שישה יעדים חדשים כחלק מאסטרטגיית הצמיחה הגלובלית שלה.
במסגרת המהלך, תוסיף החברה טיסות ישירות מאבו דאבי ליעדים ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אריתריאה, גאנה, ניגריה וזימבבואה. בין הערים החדשות: אקרה, אסמרה, קינשאסה, לאגוס, הרארה ולובומבשי.
קינשסה, בירת הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. צילום: Shutterstockלפי הודעת החברה, ההתרחבות נועדה לחזק את הקישוריות בין אפריקה לאסיה, תוך מיצוב אבו דאבי כצומת מרכזי לתנועת נוסעים, סחורות והשקעות בין האזורים. המהלך מגיע בהמשך להרחבת הפעילות של החברה בסין ובהודו, ויוצר מסדרון תעופתי חדש בין אפריקה, המזרח התיכון ואסיה.
עוד נמסר כי הביקוש לטיסות באפריקה נמצא במגמת עלייה, במיוחד בתחומי הסחר והמטען האווירי, וכי ההיצע הקיים אינו מספק את הצרכים. בהתאם לכך, הקווים החדשים צפויים לשפר את זמני ההגעה ולאפשר קישוריות נוחה יותר בין היעדים.
בנוסף, החברה תציע אפשרויות טיסה עם קונקשן אחד בין ערים מרכזיות באפריקה ליעדים באסיה, הודו והמזרח התיכון, תוך הרחבת היצע השירותים לנוסעים ולמטען.
הטיסות החדשות צפויות להתחיל לפעול בהדרגה החל מנובמבר 2026 ועד מרץ 2027, בהתאם ליעדים השונים.
נזכיר כי השבוע חידשה החברה את הפעילות הסדירה בקו תל אביב-אבו דאבי, מהלך שמסמן את חזרתה של אחת מחברות התעופה הזרות הגדולות שפעלו בישראל לפני הפסקת הטיסות.
כפי שדווח ב-PassportNews, החברה צפויה להפעיל בשלב הראשון שתי טיסות יומיות בין תל אביב לאבו דאבי, ובהמשך, החל מה-2 במאי, להרחיב את הפעילות לארבע טיסות יומיות. הטיסות יבוצעו באמצעות מטוסי Airbus A321LR החדשים שנכנסו לאחרונה לצי החברה, כחלק מהרחבת פעילותה הבינלאומית.





