ישראל ממנה שגריר ראשון לסומלילנד לצד שגריר חדש לסינגפור
הממשלה אישרה פה אחד את הצעת שר החוץ גדעון סער למינוי שגרירים חדשים לסינגפור, מזרח טימור וסומלילנד. בין המינויים הבולטים: הקמת ייצוג דיפלומטי ראשון של ישראל מול סומלילנד, לאחר כינון היחסים בין המדינות בסוף 2025
Berbera, Somaliland. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ממשלת ישראל אישרה היום (ראשון) את שורת המינויים בשירות החוץ, בהתאם להצעת שר החוץ גדעון סער.
במסגרת ההחלטה, יהל וילן מונה לשגריר ישראל בסינגפור ובמזרח טימור. וילן שימש בעבר כשגריר ישראל בקניה ובסרביה.
במקביל, מיכאל לוטם מונה לשגריר הראשון של ישראל לסומלילנד. לוטם מכהן כיום כשגריר נייד כלכלי ליבשת אפריקה, ובעבר שימש כשגריר ישראל בקניה, באזרבייג'ן ובקזחסטן. בשלב הראשון יכהן כשגריר לא תושב.
המינוי מגיע לאחר כינון היחסים בין ישראל לסומלילנד בחודש דצמבר 2025, ובהמשך לביקורו של שר החוץ גדעון סער בסומלילנד בינואר השנה. בחודש פברואר האחרון הודיעה סומלילנד על מינויו של ד"ר מוחמד חגי לשגריר הראשון מטעמה בישראל.
טרם אישור הממשלה, אושרו המינויים גם על ידי ועדת השרים למינויים בשירות החוץ, בראשות שר החוץ.






