עסקת ענק: חברת התעופה האסיאתית מזמינה 14 מטוסים מבואינג
לראשונה: החברה תרכוש מטוסי 787-10 ו-737 MAX כחלק מהרחבת הצי ושדרוג היכולות התפעוליות
קרדיט: shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
Biman Bangladesh Airlines הודיעה (30.4) על הזמנת מטוסים חדשה בהיקף של 14 מטוסים מתוצרת Boeing - העסקה הגדולה ביותר בתולדות החברה.
ההזמנה כוללת שמונה מטוסי Boeing 787-10, לראשונה בצי החברה, לצד שני מטוסי 787-9 וארבעה מטוסי Boeing 737 MAX 8.
בחברה מציינים כי מטוסי ה-787-10 ישמשו לטיסות עמוסות במיוחד, בעיקר ליעדים במזרח התיכון, בעוד מטוסי ה-787-9 יופעלו בקווים ארוכי טווח לאירופה וצפון אמריקה. מטוסי ה-737 MAX ישמשו לחיזוק הרשת האזורית, כולל יעדים במזרח התיכון, הודו ודרום-מזרח אסיה.
לדברי מנכ״ל החברה, Kaizer Sohel Ahmed, “המטוסים החדשים, היעילים והמתקדמים טכנולוגית, ישדרגו את צי החברה, ישפרו את הביצועים התפעוליים ויאפשרו הרחבת רשת הקווים הבינלאומית”.
כיום מפעילה החברה צי של 14 מטוסים מתוצרת בואינג, הכולל מטוסי 787, 777 ו-737 מהדור הקודם. עם כניסת המטוסים החדשים, צפויה עלייה בקיבולת הנוסעים והמטען לצד שיפור ביעילות הדלק - כאשר דגמי ה-787 וה-737 MAX מציעים חיסכון של כ-20%-25% בצריכת הדלק לעומת מטוסים ישנים יותר.
נזכיר כי אמש גם חברת התעופה הפנמית Copa Airlines הודיעה על הזמנה משמעותית של 40 מטוסי Boeing 737 MAX, לצד אופציה לרכישת עד 20 מטוסים נוספים מאותה משפחה.
ההכרזה הרשמית נחתמה בטקס בפנמה, בהשתתפות מנכ״ל החברה פדרו היילברון, נשיאת חטיבת המטוסים המסחריים של Boeing סטפני פופ, נשיא פנמה José Raúl Mulino ונציגים נוספים מהממשל האמריקאי והפנמי.






