היברידית, עירונית וחסכונית בטירוף: מבחן רכב לטויוטה החדשה
נהגנו במכונית המיני ההיברידית החדשה של טויוטה, Aygo X, וגילינו רכב קטן וקליל שמצליח לחסוך הרבה מאוד כסף בתחנת הדלק
מבחן רכב טויוטה אייגו X היברידית. צילום: אירה מקיינקו חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
טויוטה אייגו X הגיעה לישראל במרץ האחרון בגרסה היברידית חדשה, וכנראה מביאה איתה את אחת ממכוניות המיני הכי חסכוניות שנמכרות כאן כיום.
אחרי כמה ימי מבחן עם הדגם החדש, אפשר להבין מהר מאוד למי היא מיועדת: נהגים עירוניים שרוצים רכב קטן, קליל, חסכוני ופשוט לחיים היומיומיים.
מבחוץ ה-Aygo X נראית הרבה יותר כמו קרוסאובר קטן מאשר מכונית מיני קלאסית. היא גבוהה יחסית, עם קווי עיצוב חדים, חישוקי 17 אינץ' ברמת הגימור הבכירה ועיצוב צעיר שמצליח למשוך תשומת לב ברחוב למרות הממדים הקטנים.
מבחן רכב טויוטה אייגו X היברידי. צילום: אירה מקיינקוהחידוש הגדול נמצא כמובן מתחת למכסה המנוע. טויוטה שילבה כאן לראשונה מערכת הנעה היברידית מלאה עם מנוע 1.5 ליטר ומנוע חשמלי, שמפיקים יחד 116 כוחות סוס. ביחס לרכב כזה קטן, זה לגמרי מספיק. היא מאיצה ל-100 קמ"ש בכ-9.2 שניות, ובפועל מרגישה זריזה יותר ממה שהייתי מצפה ממכונית מיני.
מבחן רכב טויוטה אייגו X היברידי. צילום: אירה מקיינקוכמו ברוב הדגמים ההיברידיים של טויוטה, תחת תאוצה חזקה המנוע נשמע קצת מתאמץ בגלל תיבת ההילוכים הרציפה, אבל בעיר היא פשוט נעימה מאוד לנהיגה. היא מתחילה נסיעה בצורה שקטה על חשמל, ההגה קל, הראות טובה והגודל הקומפקטי הופך חניות ותמרונים למשימה פשוטה.
ביקורת טויוטה AYGO X היברידי. צילום: אירה מקיינקובתוך תא הנוסעים מקבלים סביבת נהג מודרנית ונוחה. יש מסך מולטימדיה 9 אינץ', קישוריות אלחוטית לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי (למכשירים תומכים, אני התחברתי חוטית לאנדרואיד אוטו), לוח מחוונים דיגיטלי, טעינה אלחוטית ברמת הגימור הגבוהה וכפתורים פיזיים למזגן - וטוב שטויוטה לא ויתרה עליהם.
אזור הנהגת מלפנים. צילום: אירה מקיינקומאחור קצת צפוף, כצפוי ממכונית מיני, והחלונות האחוריים נפתחים לחרך בצורה ידנית, שזו נגיעה מאוד רטרו. מבחינתי אין צורך מיוחד בפתיחת החלונות, היות והמיזוג מצוין ומגיע היטב גם לנוסעים מאחור. תא המטען מציע 231 ליטר, מספיק לשימוש יומיומי וקניות.
אזור הנוסעים מאחור. צילום: אירה מקיינקואבל הסיפור האמיתי כאן הוא צריכת הדלק. טויוטה מצהירה על כ-26.3 ק"מ לליטר, ובמהלך המבחן הצלחתי להגיע לכ-24 ק"מ לליטר בממוצע. זה נתון מצוין, שהופך את הדגם למכונית המיני החסכונית ביותר בדלק בישראל.
גם מבחינת בטיחות האייגו X מגיעה מאובזרת עם בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום אוטונומית, שמירה על נתיב, זיהוי תמרורים ועוד.
מבחן רכב טויוטה AYGO X היברידית. צילום: אירה מקיינקוהמחיר מתחיל בכ-124 אלף שקלים ומגיע לכ-130 אלף שקלים ברמת הגימור הבכירה של רכב המבחן, Peak.
בשורה התחתונה, האייגו X ההיברידית לא מנסה להיות מכונית יוקרה או רכב משפחתי גדול. היא פשוט עושה את מה שהיא אמורה לעשות בצורה טובה מאוד: להיות קטנה, חסכונית, קלה לנהיגה ובעיקר זולה לתדלוק. עבור מי שמבלה רוב הזמן בעיר ורוצה להוציא פחות כסף על דלק, זו אחת האופציות הכי מעניינות כרגע בשוק.
מבחן רכב טויוטה AYGO X היברידי. צילום: אירה מקיינקו








