הצלחה לחג'ג' אירופה: גיוס של 175 מיליון ש"ח במכרז המוסדי
החברה השלימה את השלב המוסדי בהנפקת סדרת אג"ח חדשה (ו') בביקוש יתר של כמעט 50% מהסכום שביקשה לגייס. הריבית שנקבעה במכרז עומדת על 6.38%
צילום: 123rf חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת חג'ג' אירופה דיוולופמנט צ.ש. בע"מ מדווחת על תוצאות מרשימות במכרז המקדים למשקיעים מסווגים. במסגרת המהלך שנועד להנפקת סדרת איגרות חוב חדשה (סדרה ו'), זכתה החברה לביקושים גבוהים מצד הגופים המוסדיים, דבר המעיד על אמון השוק בפעילותה ובחוסנה הכלכלי.
במהלך המכרז שהתקיים אתמול (שלישי) הוגשו התחייבויות מוקדמות לרכישת כ-260 אלף יחידות בהיקף כספי כולל של כ-260 מיליון ש"ח. מתוך סך ההזמנות הללו, בחרה הנהלת החברה לקבל התחייבויות בהיקף של 175 מיליון ש"ח.
התחרות במכרז הובילה לכך ששיעור הריבית השנתית שנקבע עבור איגרות החוב יעמוד על 6.38%. ריבית זו תהווה את הרף המקסימלי לקראת המכרז הציבורי שצפוי להיערך בהמשך. בשל הביקושים הערים, שיעור ההקצאה למזמינים בשיעור הריבית שנקבע עמד על כ-87.14% בלבד.
חשוב לציין כי המכרז המוסדי מהווה שלב מקדים לקראת הנפקה אפשרית לציבור. הריבית הסופית ותנאי ההנפקה המלאים יפורטו בדוח הצעת המדף, ככל שהחברה תחליט להתקדם לביצוע הגיוס בפועל. נכון לעת הזו, ההנפקה כפופה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים מרשות ניירות ערך ומהבורסה לניירות ערך בתל אביב.
על הדיווח חתומים מנכ"ל החברה, אריק דרך, וסמנכ"ל הכספים, אלכס יוסים, אשר מובילים את מהלך הרחבת בסיס החוב של החברה לטובת המשך פיתוח עסקיה באירופה.






