חשד לפרשת ריגול נוספת: אזרח ישראלי מואשם בהעברת מידע רגיש לאיראן
לפי כתב האישום, חשוד מטירה עמד בקשר עם גורם איראני והעביר מיקומים ותמונות של אתרים ביטחוניים ונקודות עניין בישראל. שב"כ והמשטרה מזהירים מפני ניסיונות גיוס נוספים של אזרחים ישראלים על ידי גורמים עוינים
צילום: lunopark / Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
שירות הביטחון הכללי וימ"ר מחוז מרכז במשטרת ישראל עצרו את אחמד פוואז עבד אל עזיז דעאס, אזרח ישראלי תושב טירה, בחשד שקיים קשר עם גורם איראני וביצע עבורו משימות ביטחוניות.
על פי ממצאי החקירה, שהתנהלה בשב"כ ובימ"ר מרכז, דעאס עמד בקשר עם הגורם הזר בזמן שמדינת ישראל מצויה במלחמה. במסגרת הקשר, כך נטען, הוא העביר מיקומים ותמונות של אתרים ביטחוניים ונקודות עניין נוספות בישראל.
במערכת הביטחון ציינו כי מדובר במידע רגיש אשר עלול היה לפגוע בביטחון המדינה ובאזרחיה. עם סיום החקירה, הגישה היום פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום לבית המשפט נגד החשוד.
במערכת הביטחון הדגישו כי מדובר במקרה נוסף מתוך שורת פרשות שנחשפו בתקופה האחרונה, המעידות על ניסיונות חוזרים מצד גורמי טרור ומודיעין עוינים לגייס אזרחים ישראלים לצורך ביצוע משימות נגד מדינת ישראל.
עוד נמסר כי שב"כ, משטרת ישראל ושאר גופי הביטחון ימשיכו לפעול נגד כל מעורבות בקשרים עם גורמים זרים וימצו את הדין עם המעורבים במקרים מסוג זה.








