שני צדדים למטבע הפולני: רונסון מזנקת במכירות אך מצננת את השורה התחתונה
חברת הנדל"ן הפולנית שבשליטת עמוס לוזון מציגה עלייה של 56% בשווי חוזי המכירה המוקדמים שהסתכמו בכ-99.6 מיליון זלוטי. עם זאת, הירידה הזמנית במספר הדירות שנמסרו בפועל הובילה לירידה חדה בהכנסות ובשורה התחתונה
ורשה, פולין. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת הנדל"ן היזמית רונסון ,(Ronson Development SE) הפועלת בשוק המגורים בפולין ונמצאת בשליטתה העקיפה של קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה, פרסמה את דוחותיה הכספיים המאוחדים לרבעון הראשון של שנת 2026.
הדוחות מציגים מגמה מעורבת: מחד, זינוק משמעותי בפעילות השיווקית ובחתימת חוזים חדשים; מאידך, צניחה זמנית בהכנסות וברווחים הנובעת ישירות מעיתוי השלמת פרויקטים ומסירת מפתחות לחשבון הלקוחות.
רונסון, הפועלת בערים ורשה, ורוצלב, פוזנן ושטצ'ין, החלה לפעול בשנת 2021 גם בסקטורPRS (פרויקטים המיועדים מראש להשכרה מוסדית ארוכת טווח). בעל השליטה הסופי בחברה ויו"ר המועצה המפקחת הוא עמוס לוזון.
במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה, רונסון רשמה קצב מכירות חזק במיוחד. החברה חתמה על חוזי מכירה מוקדמים (Preliminary sales agreements) עבור 122 יחידות דיור בשווי כולל של 99.6 מיליון זלוטי. מדובר בזינוק של כ-56% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, אז נמכרו 96 יחידות דיור בשווי של 63.8 מיליון זלוטי.
העלייה החדה בשווי המכירות הובלה בעיקר על ידי שוק המגורים בוורשה, שריכז מכירות בהיקף של כ-71.8 מיליון זלוטי (עלייה של 86% לעומת הרבעון המקביל). בפוזנן נרשמו מכירות של 14.6 מיליון זלוטי ובמהלך התקופה חלה ירידה במכירות בעיר שטצ'ין ל-7.8 מיליון זלוטי.
על פי כללי החשבונאות, החברה מכירה בהכנסות ממכירת דירות רק בעת מסירתן בפועל לקונים (לאחר חתימה על פרוטוקול קבלה טכני, מסירת מפתח וקבלת מלוא התשלום). ברבעון הראשון של 2026 מסרה החברה 52 דירות בלבד בפרויקטים בבעלות מלאה, לעומת היקף מסירות חריג של 300 דירות ברבעון המקביל ב-2025.
כתוצאה מכך, הכנסות החברה ברבעון צנחו ב-70.9% והסתכמו ב-55.3 מיליון זלוטי, בהשוואה ל-190.0 מיליון זלוטי ברבעון המקביל. הרווח הגולמי ירד בהתאם ל-19.6 מיליון זלוטי (לעומת 64.0 מיליון זלוטי אשתקד). יחד עם זאת, שיעור הרווח הגולמי של החברה השתפר ועלה ל-35.6% מההכנסות, לעומת 33.7% ברבעון המקביל, וזאת הודות לתמהיל פרויקטים רווחי יותר (בעיקר הפרויקטים Zielono Mi ו-Nova Królikarnia 4b1 בוורשה.
הירידה בהכנסות חלחלה ישירות לשורה התחתונה: הרווח התפעולי הסתכם ב-9.6 מיליון זלוטי (לעומת 53.2 מיליון זלוטי ברבעון המקביל), והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של חברת האם נחתך ב-83% והסתכם ב-6.9 מיליון זלוטי, בהשוואה ל-40.8 מיליון זלוטי ברבעון הראשון של 2025.
המחיר הממוצע לדירה שנמסרה ברבעון זינק ל-1.06 מיליון זלוטי, לעומת 633 אלף זלוטי ברבעון המקביל, מה שמעיד על שינוי בתמהיל הדירות שנמסרו ומעבר לדירות יקרות וגדולות יותר. מנגד, עלות הפיתוח הממוצעת לדירה שנמסרה עלתה גם היא והסתכמה ב-684.5 אלף זלוטי.
למרות הירידה ברווח החשבונאי, רונסון מציגה שיפור משמעותי בסעיפי התזרים. תזרים המזומנים המזוקק מפעילות שוטפת עבר לערך חיובי של 1.8 מיליון זלוטי, לעומת תזרים שלילי של 41.9 מיליון זלוטי ברבעון המקביל אשתקד. השיפור התזרימי נבע בעיקר מעלייה חדה של 29.5 מיליון זלוטי במקדמות שהתקבלו מלקוחות (שהסתכמו ב-86.3 מיליון זלוטי), מהיעדר תשלומים עבור רכישת קרקעות חדשות ברבעון זה, ומעלייה בהחזרי מע"מ.
בפעילות המימון רשמה החברה תזרים שלילי של 31.9 מיליון זלוטי, אשר נבע בעיקר מפירעון מוקדם של אג"ח סדרה X בהיקף של 29.9 מיליון זלוטי. סך המזומנים ושווי המזומנים של החברה ליום 31 במרץ 2026 עמד על 146.6 מיליון זלוטי.
אופטימיות להמשך: צבר חוזים של כ-465 מיליון זלוטי
הנהלת החברה מסתכלת קדימה בביטחון, כאשר המקדמות שהתקבלו מלקוחות בספרים נכון לסוף הרבעון צמחו ל-218.6 מיליון זלוטי (לעומת 183.4 מיליון זלוטי בסוף 2025).
נכון ל-31 במרץ 2026, לחברה יש צבר של 638 דירות שנמכרו "על הנייר" אך טרם נמסרו בפועל, בשווי כולל (ללא מע"מ) של כ-464.6 מיליון זלוטי. מתוך סכום זה, חוזים בשווי של 386.8 מיליון זלוטי מיוחסים לפרויקטים שבבנייה והשלמתם מתוכננת להמשך שנת 2026, דבר הצפוי להוביל להכרה רחבה בהכנסות וברווחים ברבעונים הבאים.
בנוסף, מלאי הדירות המוכנות והקרקעות לפיתוח של החברה עמד על כ-1.04 מיליארד זלוטי. לחברה יש צבר תכנוני (Pipeline) עתידי משמעותי של 17 פרויקטים למגורים בשלבי הכנה שונים, הכוללים כ-5,168 יחידות דיור, לצד 3 פרויקטים נוספים בתחום ההשכרה (PRS) בוורשה שיכללו כ-286 יחידות דיור. במהלך שנת 2026 מתכננת רונסון להתחיל בבנייתם של 10 פרויקטים חדשים בהיקף כולל של 878 יחידות דיור.








