תדיראן משנה אסטרטגיה והדוחות חושפים את המחיר
ההכנסות ברבעון צמחו בכ-4.1% לרמה של 409.3 מיליון שקל בעידוד מגזר האנרגיה הסולארית והאגירה • מבצע "שאגת הארי" פגע במכירות המזגנים המקומיות, והוצאות המימון נטו זינקו ב-321% והעבירו את הקבוצה להפסד נקי • תוכנית הרה-ארגון הגדולה בשוק חוות השרתים יוצאת לדרך
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת תדיראן גרופ פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2026, המציגים תמונה מורכבת של שינוי מבני עמוק והתמודדות עם תנאים ביטחוניים מאתגרים בשוק המקומי, לצד משקולת פיננסית כבדה של הוצאות מימון שחתכה את השורה התחתונה. למרות עלייה בהכנסות הקבוצה, המעבר המהיר מחברה הממוקדת במוצרי צריכה מסורתיים לתאגיד תשתיות אנרגיה מורכב יצר שחיקה זמנית ברווחיות התפעולית והעביר את החברה להפסד נקי.
מהדוחות עולה כי סך הכנסותיה של תדיראן גרופ ברבעון הראשון של 2026 הסתכם בכ-409.3 מיליון ש"ח, המהווים צמיחה של 4.1% לעומת הכנסות של כ-393.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה מיוחסת במלואה להתרחבות הפעילות של מגזר האנרגיה בארץ ובאיטליה. עם זאת, השורה התחתונה הושפעה לרעה מזינוק חד בהוצאות המימון ומשערוך של התחייבויות פיננסיות, מה שהוביל את החברה לרישום הפסד נקי של כ-8.3 מיליון ש"ח, בהשוואה לרווח נקי של כ-4.6 מיליון ש"ח ברבעון הראשון של שנת 2025.
מבצע שאגת הארי מקרר את שוק המזגנים המקומי
מגזר מוצרי הצריכה של החברה, הכולל את פעילות המזגנים המפורסמת תחת המותגים "תדיראן", "אמקור", "טושיבה" ואחרים, וכן יבוא של מוצרי חשמל לבנים, ספג פגיעה ברבעון החולף. הכנסות המגזר ירדו בכ-5.8% לרמה של 170.8 מיליון ש"ח, לעומת 181.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בהנהלת החברה מסבירים כי הקיטון נבע בעיקר מירידה כמותית במכירות המזגנים, אשר הושפעה באופן ישיר מפתיחת מבצע "שאגת הארי" בסוף חודש פברואר 2026. המבצע, שגרר הנהגת מצב מיוחד בעורף ומגבלות תעופה, הוביל לירידה זמנית בביקושים בשוק המקומי.
למרות הירידה בהיקף המכירות, תדיראן רשמה שיפור ניכר ביעילות התפעולית של מגזר מוצרי הצריכה. הרווח הגולמי של המגזר עלה ב-4.8% והסתכם ב-45.7 מיליון ש"ח, כאשר שיעור הרווחיות הגולמית זינק ל-26.7% לעומת 24.0% אשתקד. שיפור זה הושג בזכות שחיקת שער החליפין של הדולר ותנאי רכש משופרים, אשר קיזזו את השפעות המצב הביטחוני וירידת המחיר הממוצע של המזגנים. הרווח המגזרי של מוצרי הצריכה צמח בהתאם והסתכם ב-10.9 מיליון ש"ח.
חוסר הוודאות הביטחוני והכלכלי
בשלב זה קיים חוסר וודאות משמעותי בקשר להמשך התפתחות המצב הביטחוני והתפשטות הלחימה לחזיתות נוספות", מציינת החברה בדוחותיה. "ככל שהלחימה תתארך, תיתכנה השפעות שליליות מהותיות על הפעילות, כתוצאה מהרעה במצב הכלכלי, שיבושים בשרשרת האספקה ועלייה במחירי ההובלה הבינלאומית".
מנוע הצמיחה המרכזי מציג עלייה בהכנסות לצד שחיקה ברווח
מגזר האנרגיה הפך רשמית למגזר הגדול ביותר בקבוצה במונחי הכנסות, עם זינוק של 12.6% במכירות שהסתכמו ב-238.3 מיליון ש"ח. החברה נהנתה מהמשך מגמת רגולציה תומכת בישראל, המחייבת התקנת מערכות סולאריות על גגות חדשים מעל גודל מסוים, ומגידול של 27% בפעילות של חברת הבת האיטלקית Solar VP, שבה הגדילה תדיראן את החזקותיה ל-70%. לצד זאת, צבר ההזמנות של תדיראן פתרונות אנרגיה נותר חסון ועומד על כ-232 מיליון ש"ח, המיועדים להכרה במהלך השנים 2026 ו-2027.
עם זאת, הרווחיות של מגזר האנרגיה סבלה משחיקה עקב ירידה בהכנסות מפרויקטי אגירה עתירי רווח ברבעון הנוכחי, ושמירה על מבנה תקורות קבוע שנועד לתמוך בצמיחה עתידית. הרווח הגולמי המגזרי ירד ב-2.7% ל-28.8 מיליון ש"ח, ושיעורו מההכנסות ירד ל-12.1%. הרווח התפעולי המגזרי של האנרגיה צנח ב-35.7% והסתכם בכ-4.1 מיליון ש"ח בלבד.
הזינוק הדרמטי בהוצאות המימון וההסבר החשבונאי להפסד
הגורם המרכזי למעבר להפסד בשורה התחתונה נעוץ בהוצאות המימון נטו, אשר זינקו בשיעור חסר תקדים של 321.7% לרמה של כ-10.7 מיליון ש"ח, בהשוואה לכ-2.5 מיליון ש"ח בלבד ברבעון המקביל אשתקד. הזינוק נבע משילוב של כמה גורמים: רישום הוצאות בגין הפרשי שער ספקים והפסדים מעסקאות הגנה על מטבע חוץ (מול רישום הכנסות אשתקד), עלייה בהוצאות ריבית בגין הנפקת סדרת אג"ח חדשה (סדרה 5), ותשלום חד-פעמי של עמלת פירעון מוקדם בגין סגירת הלוואות בנקאיות ארוכות טווח של החברה בחודשים פברואר ומרץ.
אל משקולת המימון התווספו שערוכים חשבונאיים לא תפעוליים שאינם מוכרים לצרכי מס. אלו כוללים רישום הוצאה של כ-4.5 מיליון ש"ח בגין שערוך התחייבויות לאופציות מכר לזכויות מיעוט ב-Solar VP ותמורה מותנית מרכישת חברת המיגון EFS, וכן הפסד של כ-2.5 מיליון ש"ח משערוך שווי הוגן של השקעות החברה בקרנות הון סיכון.
מבנה הון אסטרטגי ושינוי ארגוני בחוות השרתים
למרות ההפסד החשבונאי ברבעון, החברה ביצעה מהלכים פיננסיים משמעותיים לחיזוק הנזילות ומבנה המאזן שלה. בחודש ינואר 2026 הנפיקה החברה בהצלחה סדרת אגרות חוב חדשה (סדרה 5) בהיקף של 200 מיליון ש"ח ערך נקוב, בריבית קבועה של 2.5%, לצד הנפקת מיליון כתבי אופציה להרחבת ההון העצמי בעתיד. מהלך זה שימש לפירעון מלא של הלוואות בנקאיות יקרות לזמן ארוך, ובכך צמצם את החשיפה של החברה למערכת הבנקאית. נכון לסוף הרבעון, לחברה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של 61.8 מיליון ש"ח ותזרים חיובי מפעילות שוטפת שעלה ל-10.2 מיליון ש"ח.
במקביל, דירקטוריון החברה מוביל מהלך של ארגון מחדש במטרה להתמקד באחד השווקים הצומחים ביותר בישראל, שוק חוות השרתים (Data Centers), המונע מהביקוש לבינה מלאכותית ומחשוב ענן. החברה החליטה לאגד את כלל הפעילות הנוגעת לתחום זה, לרבות מערכות קירור ייעודיות שבהן היא משמשת כמפיצה של שניידר אלקטריק ישראל ומערכות אל-פסק (UPS), תחת תאגיד אחד משותף וממוקד במגזר האנרגיה, לצד מינוי מנכ"ל ייעודי לפעילות. החברה כבר חתמה על הסכמים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לאספקת מערכות קירור אלו במהלך שנת 2026.
בגיזרה המשפטית והמסחרית, החברה דיווחה על התפתחויות שלאחר תאריך המאזן: ב-14 במאי 2026 התקבל פסק דין סופי המאשר הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה בעניין שיווק מזגנים ללא רכיב WIFI מובנה. בנוסף, ב-20 באפריל 2026 חתמה תדיראן מוצרי צריכה על הסכם עקרונות להקמת חברה משותפת (בה תחזיק 51%) עם יבואן מוצרי חשמל לבנים, במטרה להרחיב ולבסס את מעמדה בשוק מוצרי החשמל הביתיים בישראל.









