תל אביב 26°c
ניו יורק 24°c
לונדון 16°c
פריז 17°c
ברלין 17°c
אתונה 29°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

ייצוגית נגד טסלה: "גבתה כסף על טעינה שהוצגה כחינמית בגלל המלחמה"

לקוחות החברה טוענים כי גילו בדיעבד כי חויבו בעשרות ומאות שקלים לאחר שהטבות הטעינה ללא תשלום הופסקו ללא הודעה ברורה. סכום התביעה המצרפי מוערך ביותר מ-2.5 מיליון שקלים

עמדת טעינה של טסלה. צילום: שאטרסטוק עמדת טעינה של טסלה. צילום: שאטרסטוק

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

בקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד חברות טסלה מוטורס ישראל בע"מ, Tesla Inc, בטענה כי החברה הפסיקה את הטבות הטעינה בחינם בעמדות ה-Supercharger שניתנו ללקוחות בעקבות המצב הביטחוני, וחידשה את החיובים הכספיים מבלי לפרסם הודעה ברורה, גלויה ואפקטיבית על כך.

התביעה, שהוגשה על ידי רויטל טקסירו ועו"ד ליאור בנימין באמצעות עורכי הדין יצחק אסולין והדס אסולין, נסמכת על שני אירועים שונים: הראשון באוקטובר 2023 עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", והשני במרץ 2026 על רקע מלחמת "שאגת הארי".

בשני המקרים נטען כי החברה הכריזה החברה על פתיחת עמדות הטעינה המהירה ללא תשלום "עד להודעה חדשה" כחלק מהירתמות למצב החירום, אך לטענת המבקשים, הפסיקה את ההטבה באופן חד-צדדי והחזירה את מנגנון החיוב האוטומטי מבלי ליידע את הציבור באופן דומה לפרסום תחילת ההטבה.

הטעיה צרכנית במחיר אפס

במרכז הטיעון המשפטי עומד חוק הגנת הצרכן ואיסור ההטעיה. לטענת התובעים, טסלה נהנתה מחשיפה תקשורתית חיובית רחבה כשהציגה מצג של עמדות פתוחות בחינם, אך כשלה בחובת הגילוי והשקיפות בעת סיומן.

בבקשה מודגש "אפקט מחיר האפס" על פי מחקרים כלכליים-התנהגותיים (ובהם מחקריו של פרופ' דן אריאלי), לפיהם המסר של מוצר או שירות "בחינם" משפיע על הצרכן באופן דרמטי וחורג ממודל רגיל של עלות-תועלת. משום כך, נטען כי חובת היידוע על סיום ההטבה היא מוגברת, במיוחד לאור העובדה שחיוב בעמדות טסלה מבוצע אוטומטית דרך אמצעי תשלום השמור באפליקציה, ללא צורך באישור פעיל בקופה בכל טעינה.

טסלה טענה מנגד בפני אחת המבקשות כי המידע על תעריפי הטעינה היה מעודכן במסכי הניווט באפליקציה, ואף העניקה לה "מחווה של רצון טוב" בדמות זיכוי לטעינה עתידית. עם זאת, התביעה מצטטת מתוך הודעת האימייל של טסלה עצמה, שבה כתבה החברה כי היא "מבינה שהיעדר תקשורת ישירה ומפורשת בנוגע למועד סיום ההטבה עלול היה ליצור אי נוחות". דברים אלו, לטענת באי כוח המבקשים, מהווים אישור מצד החברה לכך שלא סיפקה הודעה ישירה ומפורשת ללקוחותיה.

התביעה מציגה תשתית עובדתית המבוססת, בין היתר, על שיחה מוקלטת של המבקשת עם שירות הלקוחות של טסלה מאפריל 2026. בשיחה זו אישר נציג החברה כי ההטבה הסתיימה ב-1 באפריל, אך הודה כי מנגנון היידוע לא פעל כנדרש: "בעיקרון היה אמור להישלח אליכם מייל יש לקוחות שכן קיבלו אימייל בנושא הזה ויש לקוחות שלא", אף שלדבריו הדבר אמור היה להתבצע באופן גורף לכלל הלקוחות.

על פי נתוני משרד הרישוי המפורטים בתביעה, נכון לחודש מרץ 2026 נעו על כבישי ישראל 33,977 רכבי טסלה. התביעה מבקשת להגדיר שתי תתי-קבוצות של נפגעים: לקוחות שחויבו לאחר סיום הטבת אוקטובר 2023, ולקוחות שחויבו בטווח של 21 ימים לאחר סיום הטבת מרץ 2026, מבלי שפורסמה הודעה אפקטיבית.

התובעים המייצגים דורשים סעד כספי של השבה ופיצוי, לצד צווי עשה שיחייבו את טסלה להטמיע מנגנון מסודר ושקוף לפרסום תנאי הטבות ומועדי סיומן.

התביעה האישית: השבת גביית היתר המדויקת בסך 35.62 שקלים למבקשת הראשונה ו-160.05 שקלים למבקש השני, בתוספת פיצוי של 500 שקלים לכל אחד בגין נזק לא ממוני (עוגמת נפש, טרחה ופגיעה באוטונומיה).

התביעה הכללית: פיצוי של 500 שקלים לכל אחד מחברי הקבוצה הפוטנציאליים בשל הפגיעה באוטונומיה הצרכנית ושלילת כוח הבחירה לעבור לחלופות זולות יותר (כמו טעינה ביתית).

היקף התביעה המצרפי: מוערך בשלב זה מעל 2.5 מיליון שקלים.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רכבים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: