תל אביב 28°c
ניו יורק 23°c
לונדון 16°c
פריז 20°c
ברלין 19°c
אתונה 23°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

שדרוג משמעותי בדרום: אחרי שנים של המתנה - הכביש המסוכן הואר לראשונה

בהשקעה של כ-3.6 מיליון שקל הותקנו 210 גופי תאורה לאורך כ-7 קילומטרים בכביש המחבר בין לכיש לאמציה; במשרד התחבורה מציינים כי המהלך ישפר את הבטיחות, הנראות ותחושת הביטחון של הנהגים ותושבי האזור

שדרוג משמעותי בדרום. צילום: דוברות משרד התחבורה שדרוג משמעותי בדרום. צילום: דוברות משרד התחבורה

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

שרת התחבורה מירי רגב, חנכה את פרויקט התאורה החדש בכביש 3415, בציר המחבר בין לכיש לאמציה. הפרויקט, שבוצע באמצעות חברת נתיבי ישראל, נועד לשפר את בטיחות הנסיעה בכביש המשמש מדי יום אלפי נהגים ותושבים באזור חבל לכיש והשפלה.

בטקס החנוכה השתתפו מנכ"ל חברת נתיבי ישראל ניסים פרץ, ראש המועצה האזורית לכיש בועז שלמה, חבר הכנסת אביחי בוארון, ראשי רשויות ותושבים מהאזור.

במסגרת הפרויקט הותקנו כ-210 גופי תאורה חדשים לאורך כ-7 קילומטרים בכביש 3415, המחבר בין כביש 35 לכביש 358 ומהווה עורק תחבורה מרכזי עבור תושבי המושבים לכיש, אמציה, אליאב ושקף וכן עבור משתמשי הדרך באזור.

הפרויקט בוצע בהשקעה של כ-3.6 מיליון שקלים כחלק ממדיניות משרד התחבורה לחיזוק תשתיות הכבישים הבינעירוניים ושיפור הבטיחות בדרכים. מערך התאורה החדש צפוי לשפר את הנראות בשעות החשכה ובתנאי מזג אוויר מורכבים, לאפשר זיהוי טוב יותר של צמתים והשתלבויות ולהפחית את הסיכון לתאונות דרכים.

עוד נמסר כי הפרויקט מחזק את הרציפות התחבורתית באזור לכיש והשפלה ותורם לשיפור תחושת הביטחון של הנהגים והתושבים הנוסעים בכביש לאורך שעות היממה.

קידום הפרויקט החל בעקבות סיור שקיימה השרה רגב באזור יחד עם צוותי משרד התחבורה וראשי הרשויות המקומיות. לאחר שהוצגו בפניה צורכי התושבים והחשיבות הבטיחותית של תאורת הציר, הנחתה השרה לקדם את המענה ולהוציאו אל הפועל.

שרת התחבורה, מירי רגב, אמרה בטקס: "אנו מאירים את כביש 3415 ומחזקים את הבטיחות של תושבי חבל לכיש ושל כל משתמשי הדרך. תאורה בכביש היא חלק מהביטחון האישי של הנהגים והנוסעים, במיוחד בכבישים אזוריים המשמשים את התושבים בכל שעות היממה. גם בתקופה מאתגרת של מלחמה המשכנו לקדם פרויקטים חשובים ברחבי הארץ. בזכות שיתוף הפעולה עם המועצה האזורית, חברת נתיבי ישראל וכל הגורמים המקצועיים, הבאנו בשורה משמעותית לתושבים. נמשיך לשדרג את רשת הכבישים ולפעול למען כבישים בטוחים, מוארים ומתקדמים יותר בכל חלקי הארץ".

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן, הוסיף: "השלמת פרויקט התאורה בכביש 3415 היא צעד חשוב בחיזוק הבטיחות באזור לכיש. משרד התחבורה ממשיך לקדם פרויקטי בטיחות ממוקדים מתוך הקשבה לצורכי התושבים בשטח. אנו מחויבים לשיפור התשתיות, להפחתת סיכונים ולשירות תחבורתי איכותי בכל רחבי הארץ".

ראש המועצה האזורית לכיש, בועז שלמה, בירך על השלמת המיזם ואמר כי מדובר ב"פרויקט מציל חיים" לאחר כשנתיים של עבודה מאומצת ושיתוף פעולה בין כלל הגורמים המעורבים. לדבריו, התאורה החדשה ושיפורי הבטיחות צפויים להעניק ביטחון רב יותר לתושבי האזור ולצמצם משמעותית את הסיכונים לאורך הציר.

גם מנכ"ל חברת נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הדגיש את חשיבות הפרויקט ואמר כי "צמתים וכבישים מוארים מצילים חיים. חברת נתיבי ישראל גאה להשלים פרויקט בטיחותי חשוב בציר מרכזי המשמש את תושבי האזור מדי יום, ונמשיך לפעול יחד עם משרד התחבורה לקידום פתרונות המחזקים את בטיחות משתמשי הדרך".

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: משרד התחבורה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: