תל אביב 25°c
ניו יורק 26°c
לונדון 25°c
פריז 33°c
ברלין 25°c
אתונה 26°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

סא"ל דור בן שמחון ז״ל, מפקד גדוד 52, ו-3 לוחמים נוספים נפלו בלבנון

סא״ל בן שמחון, מפקד גדוד 52 בחטיבה 401 של השריון, נהרג מירי חיזבאללה לעבר הטנק שלו. שלושה חיילים נוספים נפלו. באירוע נוסף שהתרחש בלבנון הלילה נפצעו 4 לוחמים

צילום: דובר צה״ל צילום: דובר צה״ל

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

סא"ל דור בן שמחון, בן 32, מבית השיטה, מפקד גדוד 52, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפל בקרב בדרום לבנון.

באירוע בו נפל סא״ל בן שמחון ז"ל, נפלו שלושה לוחמים נוספים אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם, שמותיהם טרם הותרו לפרסום ויפורסמו בהמשך.

במהלך הלילה, בסביבות השעה 00:20, מטרה חשודה פגעה בטנק של כוחות גדוד 52 הפועלים בפיקוד צק"ח גבעתי במרחב הכפר תבנית. האירוע נמצא בתחקיר. לא ברור אם מדובר בפגיעת רחפן נפץ - האירוע נמצא בתחקיר.

כתוצאה מפגיעת המטרה בטנק, נפל סא״ל דור גדליה בן שמחון ז"ל ושלושה לוחמי צה"ל נוספים אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם ושמותיהם טרם הותרו לפרסום ויפורסמו בהמשך.

סגן-אלוף דור גדליה בן שמחון ז״ל החליף את סגן-אלוף א' בתפקידו כמג"ד 52, זאת לאחר כשבוע מאז שסא"ל א' נפצע באורח קשה בקרב בדרום לבנון לפני כחודשיים.

נשיא המדינה יצחק הרצוג פרסם הודעת אבל מיוחדת בה כתב:

בוקר קשה וכואב מאוד. בצער עמוק מאוד התעוררנו לבשורה המרה על נפילתם של ארבעה מבנינו בקרב בלבנון, ובהם סגן-אלוף דור בן שמחון ז״ל, מפקד גדוד 52 בחטיבה 401. לפני כחודשיים, לאחר שמפקד הגדוד, סא״ל י׳, נפצע באורח קשה בלחימה, קיבל על עצמו דור את הפיקוד, ומאז הוביל את לוחמיו בחזית, בנחישות ובאחריות.

סגן-אלוף דור בן שמחון ז״ל, ושלושת הנופלים ששמותיהם טרם הותרו לפרסום, מצטרפים לרשימה ארוכה וכואבת מנשוא של בנות ובנים שנפלו בהגנה על המולדת והעם. כל אחד מהם עולם ומלואו, עם חלומות, תקוות ושאיפות שנגדעו באיבן.

יחד עם עם ישראל כולו, אנחנו מחבקים את המשפחות האהובות והיקרות ושולחים להן תנחומים מעומק הלב בשעה קשה זו. אנו מתפללים לרפואת הפצועים ולשלומם של כלל חיילי צה״ל וכוחות הביטחון. יהי זכרם של גיבורינו ברוך.

באירוע נוסף הלילה בלבנון, קצין צה"ל במילואים נפצע באורח קשה, ושלושה נגדים במילואים ונגד בקבע נפצעו באורח קל כתוצאה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ומשפחותיהם עודכנו.

צה"ל מעדכן עוד כי הותקפו תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הבקאע, זאת בתגובה להפרות חוזרות ונשנות של הפסקת האש מצד ארגון הטרור חיזבאללה, שממשיך לקדם ולהוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: צה"ל

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: