גל הזמנות חסר תקדים: יעדי החופשה שהישראלים לא מוכנים לוותר עליהם הקיץ
עונת התיירות שנפתחה באיחור בגלל המלחמה, יצרה זינוק בביקושים לחופשת יולי-אוגוסט, וחברות התיירות מדווחות על קצב הזמנות חריג. אלה היעדים שיהפכו לכוכבים הגדולים של קיץ 2026
מסתערים על הקיץ. צילום: shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
אחרי חודשים של אי ודאות ופתיחה מאוחרת של עונת התיירות, קיץ 2026 מסתמן כאחד מעונות הנופש החזקות והעמוסות שידע השוק הישראלי. כך לפחות אנו למדים מדיווח של כמה מחברות התיירות בארץ, המצביעות על נהירה חסרת תקדים ליעדים שהם בעיקר קרובים, זמינים ומשתלמים יותר.
"קיץ 2026 - מהעמוסים והמבוקשים שידענו"
היעדים המובילים בקווי חופשה: כרתים, קוס, לרנקה, פאפוס ובורגס
אילן שלו, מנהל השיווק של קווי חופשה:
"קיץ 2026 וחגי תשרי החלים השנה מוקדם מהרגיל, הולכים להיות מהעמוסים והמבוקשים שידענו. הסיבה? העונה של הישראלים החלה השנה באיחור, רק מהמחצית השניה של חודש מאי, כתוצאה מהמלחמה עם אירן.
היעדים המבוקשים ביותר בקווי חופשה הם: כרתים - עם אין ספור בתי מלון כמו מלונות רשת AQUILA ומלון CRETA MARIS המוביל בקרב הישראלים. מפעילים טיסות יומיות של בלו בירד לשני נמלי התעופה באי הירקליון, והחל מהשנה גם לשדה בחאניה (היחידים); קוס - טיסות יומיות לאי המשפחות של יוון המתאפיין במלונות הכל כלול ופארקי מים; לרנקה ופאפוס, קפריסין - מספר טיסות ביום לכל שדה עם חברת התעופה TUS ארבעים דקות טיסה הפכו את קפריסין ליעד קפיצה אולטימטיבי לחופשת בטן-גב או קזינו; בורגס - נמצאת השנה בעליה דרמטית בזכות השדרוג שהיעד עבר בבתי המלון, אירוח הכל כלול, פארקי מים, טבע עוצר נשימה ורמות מחיר שלא קיימות נכון להיום בשום יעד נופשונים מתחרה. גם כאן, בלו בירד מפעילה טיסות יומיות.
המלצתנו בקווי חופשה, בטח להזמנות ליעדי הביקוש, להקדים ולהזמין עכשיו את חופשת הקיץ או החגים מהחשש שמלאי המושבים המוגבל של חברות התעופה ייחטף ברובו המוחלט עד אמצע יולי עקב המגבלות הקיימות עדיין כתוצאה מהחניה של המטוסים האמריקאים שטרם יצאו במלואם מנתב״ג. גם זמינות חדרי המשפחה בריזורטים מוגבלת עוד פאקטור המחייב אותנו להקדים ולהזמין".
מלון AQUILA אטלנטיס. כריתים. צילום: יח"הישראלים מעדיפים הכל כלול קרוב לבית"
היעדים המובילים בשטיח המעופף: רודוס, כריתים, קפריסין
אורן כהן מגורי, סמנכ"ל השיווק והמכירות של השטיח המעופף:
"היעדים הבולטים של הקיץ הם רודוס וכרתים - האיים היווניים המבוקשים ביותר בקרב הישראלים, לצד פאפוס לימסול ונאפה בקפריסין הקרובה. היעדים הללו מספקים בדיוק את סוג החופשה שהקהל הישראלי מחפש: חופשות בטן-גב, ריזורטים מפנקים ומלונות הכל כלול. המודל של מלונות הכל כלול אהוב במיוחד על הקהל הישראלי, שמחפש חופשה עם מינימום התעסקות ומקסימום נוחות, שבה הכול נמצא במתחם המלון, מה שמאפשר להרגיש בחופש מלא מהרגע שנוחתים ועד החזרה הביתה. בנוסף, היעדים הללו מתאימים לכל סוגי הקהלים - זוגות, צעירים שמחפשים חיי לילה ומשפחות עם ילדים שמחפשים פארקי מים ואטרקציות.
יעדים אלה מככבים בכל שנה בראש טבלת ההזמנות שלנו, אך השנה הם מתחזקים עוד יותר על חשבון יתר היעדים, מכמה סיבות: הקירבה הגיאוגרפית מספקת שילוב של נוחות, אפשרות לספונטניות ותחושת ביטחון. בנוסף, היא מאפשרת לשמור על מחירים נוחים, הודות לפעילות המוגברת של חברות התעופה הישראליות לצד מטוסים חכורים שמפעילות סיטונאיות התיירות.
ריבוי הטיסות היומיות מגדיל את היצע המושבים ואת התחרות, ובכך מסייע לשמור על מחירי טיסות נמוכים. השילוב בין היצע רחב, מלאי חדרים שסיטונאיות התיירות משריינות מראש ושער דולר נמוך, מאפשר למצוא חבילות נופש אטרקטיביות, שיצאו זולות יותר מחופשה באילת".
בגלל הקירבה. פאפוס, קפריסין. צילום: shutterstock"הקיץ הישראלים מחפשים שילוב של חופשה זמינה וקצרה יחסית"
היעדים המובילים ב-Alice: אתונה, לרנקה וטביליסי
רוית קלוד, מנכ”לית Alice מקבוצת תלמה:
“נתוני ההזמנות לקיץ 2026 מצביעים על העדפה ברורה של הישראלים ליעדים קרובים, נגישים ומגוונים. אתונה מובילה את רשימת היעדים המבוקשים עם כ-10% מהנוסעים, אחריה לרנקה עם כ-8%, וטביליסי עם כ-6% מהנוסעים.
אנחנו רואים שהקיץ הישראלים מחפשים שילוב של חופשה זמינה וקצרה יחסית, לצד תמורה גבוהה למחיר. היעדים המובילים מציעים טיסות קצרות, קולינריה עשירה, בילוי עירוני, חופים ואפשרויות נופש מגוונות המתאימות לזוגות, משפחות וקבוצות חברים. לאחר תקופה של אי ודאות בענף התעופה, רבים מעדיפים לתכנן חופשות קרובות לבית, עם גמישות ונוחות, וזו אחת הסיבות המרכזיות להתחזקותם של יעדים כמו יוון, קפריסין וגאורגיה בקיץ הנוכחי".
מבוקשת הקיץ - טביליסי, גיאורגיה. צילום: shutterstock




