לראשונה מנכ"לית באחת המשרות הבכירות בתיירות? יותר מ-50% מהמועמדים הן נשים - ביקושי שיא לתפקיד
לאחר הודעת הפרישה של יוסי פתאל מתפקיד מנכ״ל לשכת מארני תיירות נכנסת לישראל, נרשמה היענות חסרת תקדים לתפקיד. עשרות בכירים מענפי התיירות, התעופה, המלונאות והמגזר הציבורי כבר הגישו מועמדות, והמנכ"ל או המנכ"לית החדשים צפויים להיכנס לתפקיד לאחר החגים
צילום: shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ההתעניינות בתפקיד מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל שוברת שיאים.
מאז הודיע יוסי פתאל על כוונתו לסיים את תפקידו בסוף השנה לאחר 11 שנה, התקבלו עשרות רבות של פניות מצד מועמדים בכירים מענפי התיירות, התעופה והמלונאות, לצד מועמדים מהמגזר הציבורי והעסקי.
על פי גורמים המעורבים בתהליך, למעלה מ-50% מהמועמדים שהגישו את מועמדותם לתפקיד הן נשים, נתון בולט המעיד על העניין הרב שמעורר התפקיד ועל השינויים המתחוללים בענף.
תפקיד מנכ"ל הלשכה נחשב לאחד התפקידים המשפיעים בענף התיירות בישראל, שכן הוא משלב בין פעילות ציבורית לקידום ענף התיירות הנכנסת מול משרדי הממשלה וגורמי מדיניות, לבין עבודה שוטפת מול חברות עסקיות, מארגני תיירות ושותפים בינלאומיים.
גורמים בענף מעריכים כי הביקוש הגבוה למשרה נובע בין היתר ממעמדה של הלשכה בשנים האחרונות ומהישגיה בתקופת כהונתו של יוסי פתאל, שהוביל את הארגון במשך שנים והיה שותף מרכזי בקידום ענף התיירות הנכנסת בישראל.
הליך האיתור והגיוס מתבצע באמצעות חברת ההשמה לבכירים "קפסולה", הפועלת בשיתוף ועדת איתור המונה ארבעה חברים מהנהלת הלשכה, בהם גם היו"ר ליאור גלפנד. בימים אלה מתקיימים ראיונות למועמדים, כאשר הגשת המועמדויות עדיין פתוחה וצפויה להיסגר בעוד כשלושה שבועות.
ליאור גלפנד היו״ר: ״מופתעים מההיענות הרבה״
יוסי פתאל. צילום: לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראלעל פי התכנון, המנכ"ל או המנכ"לית הנבחרים ייכנסו לתפקיד לאחר חגי תשרי, ויקיימו תקופת חפיפה עם פתאל עד לפרישתו הרשמית בסוף השנה.
ליאור גלפנד, יו"ר לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל, אמר הבוקר (חמישי) ל-PassportNews: "הביקוש הגבוה למשרת המנכ״ל הפתוחה מראה שיש עתיד לתיירות הנכנסת לישראל, אנו מופתעים מההיענות הרבה ובטוחים שהבחירה , לכשתהיה - תהיה מוצלחת".
גלפנד הוסיף וסיפר שפתאל ימשיך ללות את הלשכה עד סוף השנה לצורך הליך החפיפה למנכ״ל הנכנס ולמרות הפרישה, הוא לא צפוי להיעלם מהענף לחלוטין. בלשכה ציינו כי הוא ימשיך לקחת חלק בתפקידים שונים.
פתאל, שנחשב במשך שנים לאחד הקולות הדומיננטיים והמשפיעים בענף, הוביל את הלשכה ואת חברות התיירות בתקופות המורכבות והקשות ביותר שידע הענף הישראלי, ממשבר הקורונה ששיתק כמעט לחלוטין את התיירות העולמית, דרך מלחמת 7 באוקטובר ועד ההתמודדויות הביטחוניות והאזוריות בשנים האחרונות.
מעבר לניהול השוטף, פתאל היה במשך שנים “הלוחם של הענף”. מי שניהל מאבקים בלתי פוסקים מול משרדי הממשלה, הרגולטורים והגורמים הכלכליים, במטרה לשמור על שרידותן של חברות התיירות הנכנסת בתקופות שבהן נדמה היה שהשמיים פשוט נסגרו.
לאורך השנים הפך פתאל לכתובת המרכזית של הענף מול מקבלי ההחלטות, כשהוא משלב בין ניסיון מקצועי עמוק, הבנה אסטרטגית ויכולת יוצאת דופן להוביל מאבקים ציבוריים וכלכליים עבור הענף כולו.






