תל אביב 26°c
ניו יורק 19°c
לונדון 20°c
פריז 23°c
ברלין 15°c
אתונה 30°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

למרות ההסלמה: ישראל כבר לא נכללת במסמכי אזהרות הטיסה של EASA - אלה המדינות שנותרו

הסוכנות האירופית לבטיחות תעופה עדכנה את הנחיותיה והפסיקה לכלול את ישראל במסמכי ה-CZIB הפעילים. ההנחיות החדשות מתייחסות כעת רק לאיראן, עיראק ולבנון, אך ההחלטה על חידוש הטיסות לישראל עדיין נתונה בידי כל חברת תעופה

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

למרות התקיפה האמריקאית הלילה באיראן, הסוכנות האירופית לבטיחות תעופה (EASA) פרסמה היום (רביעי) עדכון משמעותי להנחיותיה בנוגע למרחב האווירי במזרח התיכון. ההנחיה האזורית (CZIB 2026-03-R14), שהייתה בתוקף עד היום וכללה את ישראל, איראן, עיראק, לבנון, ירדן ומדינות נוספות באזור, פקעה ולא הוארכה.

במקום ההנחיה האזורית פרסמה EASA שלוש הנחיות נפרדות, המתייחסות באופן ממוקד למרחב האווירי של איראן, עיראק ולבנון בלבד. שלושת המסמכים החדשים נכנסו לתוקף היום ותקפים עד 31 באוגוסט 2026, אלא אם יעודכנו קודם לכן.

המשמעות היא כי ישראל אינה נכללת עוד במסמכי ה-CZIB הפעילים של EASA, לאחר שעד כה הופיעה במסגרת ההנחיה האזורית למזרח התיכון והמפרץ. עם זאת, אין מדובר בהכרזה רשמית של EASA כי הסיכון חלף או בהמלצה לחידוש טיסות לישראל.

החלטותיהן של חברות התעופה האירופיות לשוב ולהפעיל טיסות לנתב"ג מתקבלות באופן עצמאי, על בסיס הערכות סיכונים פנימיות, לצד הנחיות רשויות התעופה והביטחון במדינותיהן.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: EASA

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: