תל אביב 25°c
ניו יורק 23°c
לונדון 21°c
פריז 21°c
ברלין 15°c
אתונה 24°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

מאטים קצב: צניחה בשיעור הצמיחה של פדיון רשתות השיווק

נתוני המגמה של הלמ"ס לחודשים מרץ-מאי מציגים עלייה שנתית של 2.7% בלבד בפדיון הכולל, לעומת זינוק של 6.1% ברבעון הקודם. הבלימה החדה ביותר נרשמה ברשתות המזון, שם קצב הגידול כמעט אפס

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את נתוני פדיון רשתות השיווק לחודשים מרץ עד מאי 2026. הנתונים, המהווים אינדיקטור מרכזי ומהיר לבחינת היקפי הצריכה הפרטית בישראל, מצביעים על התקררות משמעותית בשוק הקמעונאי המקומי ועל בלימה חדה בקצב הרכישות של הציבור הישראלי, לאחר פתיחת שנה חזקה במיוחד.

על פי נתוני המגמה בחישוב שנתי, סך כל הפדיון של רשתות השיווק (במחירים קבועים, המנטרלים את השפעת האינפלציה) רשם עלייה של 2.7% בלבד בתקופה של מרץ-מאי 2026. מדובר בהאטה דרמטית לעומת שלושת החודשים הקודמים (דצמבר 2025 עד פברואר 2026), אז זינק הפדיון בקצב שנתי של 6.1%.

בחינת הנתונים מנוכי העונתיות מראה כי עיקר הפגיעה נרשמה בסעיף הדלק, שרשם התכווצות של 5.3% בנתונים המצטברים של ינואר-מאי, בעוד שסעיף מוצרים לשימוש ממושך כמו מכשירי חשמל וריהוט, הציג חוסן יחסי עם זינוק של 10.5% בתקופת הדיווח.

קיפאון ברשתות המזון

הבלימה המדאיגה ביותר עבור הקמעונאים נרשמה בגזרת חנויות המזון, המשקפת את הוצאות הבסיס של משקי הבית.

פדיון רשתות המזון עלה בשיעור מזערי של 0.3% בלבד בחישוב שנתי במהלך החודשים מרץ-מאי. זאת, לאחר שברבעון הקודם (דצמבר-פברואר) רשמו רשתות המזון צמיחה חזקה של 5.6%. נתון זה מעיד כי הצרכנים צמצמו באופן מובהק את עגלות הקנייה שלהם או עברו לרשתות דיסקאונט זולות יותר.

בלמ"ס מדגישים כי השינויים בערך המכירות ברשתות השיווק הגדולות אינם משקפים בהכרח את כלל המסחר הקמעונאי, שכן פתיחה או סגירה של סניפים גדולים משפיעה על מעבר קונים מהמסחר המסורתי והחנויות השכונתיות אל הרשתות הנחקרות.

הנתונים הנוכחיים מבוססים על דיווחים ראשוניים מהרשתות המובילות בלבד, וצפויים להתעדכן בחודש הבא עם קבלת התמונה המלאה מכלל השוק. בלמ"ס מציינים כי ניכוי העונתיות מבוצע החל משנת 2023 באמצעות מערכת מתקדמת המשלבת שיטות פרמטריות מבוססות מודל (SEATS) לצד ממוצעים נעים (X-13-ARIMA), שפותחו בשיתוף לשכת המפקד של ארה"ב והבנק המרכזי של ספרד, דבר שמבטיח דיוק גבוה יותר בניתוח מגמות העומק של המשק.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: