קנס של 11.5 מיליון שקל לקרסו מוטורס: "הקשתה על מימוש אחריות ביבוא מקביל"
יבואנית הרכב חתמה על צו מוסכם מול רשות התחרות במסגרתו תשלם את הסכום לקופת המדינה. הרקע: נוהל של החברה שחייב בעלי רכבים מהייבוא המקביל להציג תעודת אחריות מקורית, צעד שלטענת הממונה פגע בתחרות
צילום: SHUTTERSTOCK חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
יבואנית הרכב קרסו מוטורס תשלם כ-11.5 מיליון שקל לאוצר המדינה, בעקבות הסדר (צו מוסכם) אליו הגיעה מול רשות התחרות.
ההסדר מגיע בהמשך לדרישת נתונים שקיבלה החברה מרשות התחרות ביולי 2024, אשר בחנה את אופן התנהלותה של החברה בכל הנוגע למימוש אחריות לכלי רכב שיובאו ארצה בייבוא מקביל (רכבים מתוצרת מותגים שקרסו היא היבואנית הישירה שלהם).
החקירה והצו המוסכם נסובו סביב נוהל פנימי שקבעה קרסו, לפיו מרכזי השירות של החברה דרשו מבעלי כלי רכב שיובאו בייבוא מקביל להציג תעודת אחריות מקורית כתנאי לקבלת שירות במסגרת האחריות.
לעמדת הממונה על התחרות, דרישה זו עשויה הייתה להקשות על מימוש האחריות עבור אותם לקוחות. ברשות התחרות ציינו כי הדרישה לתעודה פיזית נעשתה חרף העובדה שלגבי חלק ניכר מכלי הרכב, לקרסו הייתה גישה למערכות היצרן הממוחשבות, דרכן יכלה החברה לבדוק את תוקף האחריות ותנאיה בנקל וללא צורך במסמך הפיזי.
הערמת קשיים על הייבוא המקביל
לפי עמדת רשות התחרות, מעשה זה של קרסו מוטורס עולה לכדי פגיעה בתחרות ונכלל ב"רשימת מעשים לעניין איסור פגיעה בייבוא מקביל או בייבוא אישי בידי יבואן ישיר", ובכך מהווה הפרה של סעיף 31ו לחוק התחרות הכלכלית.
במסגרת הצו המוסכם, ובכפוף לעמידתה של קרסו מוטורס בתנאיו, רשות התחרות לא תנקוט נגד החברה בהליכי אכיפה נוספים בגין מעשים אלו. מלבד התשלום הכספי הגבוה לקופת המדינה, קרסו התחייבה לשורת צעדים צרכניים ותחרותיים: ראשית, החברה תאפשר ליבואנים מקבילים למסור לה מספרי שלדה של רכבים שיובאו על ידם, לצורך קליטתם הישירה במערכות הממוחשבות של קרסו, מה שיקל משמעותית על מתן שירות עתידי לרכבים אלו. שנית, החברה תפרסם באתר האינטרנט שלה מידע ברור אודות מתן שירות לכלי רכב מהייבוא המקביל.
מקרסו מוטורס נמסר בדיווח כי הצו המוסכם נחתם על ידה מבלי שהיא מסכימה או מודה בהפרה כלשהי של החוק. יש לציין כי כניסתו של הצו המוסכם לתוקף טעונה עדיין את אישורו של בית הדין לתחרות.








