תל אביב 25°c
ניו יורק 26°c
לונדון 16°c
פריז 20°c
ברלין 17°c
אתונה 26°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

שדה רפאים: רק 3 נוסעים נחתו בנמל התעופה רמון בטיסות בינלאומיות ביוני

מתחילת השנה נחתו בעיר הדרומית 263 נוסעים בלבד בטיסות מעבר לים. המלחמה המתמשכת פגעה אנושות בתנועת התיירות הזרה, ונמל התעופה הבינלאומי ממשיך לתפקד בעיקר על הנייר. כל המספרים

נמל התעופה רמון פיל לבן. נמל התעופה רמון. צילום: SHUTTERSTOCK

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

בעבר הלא רחוק, אילת עוד ידעה לבסס חלק נכבד מכלכלתה על תיירות חוץ. אלא ששרשרת של משברים, החל ממגפת הקורונה ועד למלחמה הממושכת, הנחיתה מכה אנושה על הגעת התיירים לעיר הדרומית.

רק לפני מספר חודשים עוד נשמעו הבטחות והערכות אופטימיות על כך שהתיירים הזרים נמצאים "מרחק נגיעה" מחזרה לעיר, וכי אילת לא תצטרך להישען אך ורק על תיירות הפנים הישראלית. אולם, מבט חטוף על דו"ח נתוני התנועה של נמל התעופה רמון מספר את הסיפור האמיתי והעגום של עיר שכמעט שכחה איך נראה תייר זר.

שדה התעופה רמון ממשיך לתפקד כפיל לבן

הנתונים הרשמיים חושפים תמונה עגומה במיוחד ומראים כי נמל התעופה על שם אילן ואסף רמון ממשיך להוות פיל לבן שאינו קרוב אפילו למימוש הפוטנציאל העצום הטמון בו.

כאשר צוללים למספרי תנועת הנוסעים הבינלאומית בחודש יוני האחרון, מגלים נתון כמעט בלתי נתפס: 7 נוסעים בלבד עברו בשערי השדה בטיסות בינלאומיות: 3 נכנסים ו-4 יוצאים. זאת בהמשך ישיר לחודש מאי, שגם הוא לא בישר על ישועה, עם תנועה דלה של 425 נוסעים בלבד (נכנסים ויוצאים יחד).

תמונת המצב המצטברת מתחילת השנה רק מדגישה את גודל המשבר. בין החודשים ינואר ליוני נחתו באילת 263 נוסעים בלבד בטיסות בינלאומיות, בעוד ש-1,174 נוסעים עזבו את המדינה דרך השדה הדרומי.

גם בגזרת תנועת המטוסים נרשמה צניחה דרמטית: מתחילת השנה נרשמו 63 תנועות מטוסים בלבד בנתיבים הבינלאומיים, זאת בהשוואה ל-141 תנועות מטוסים במחצית הראשונה של שנת 2025.

מדובר במציאות קשה ומדאיגה עבור ענף התיירות האילתי, וגורמי המקצוע יידרשו לגבש בהקדם אסטרטגיה ממוקדת כדי לבחון כיצד ניתן יהיה לשנות את המגמה הזו לקראת שנת 2027.

עם זאת, ברור לכל כי מפת הדרכים הזו תלויה באופן מוחלט במצב הביטחוני. אם המתיחות האזורית והעימות מול איראן יימשכו או יסלימו מחדש, המצב המורכב בנמל התעופה רמון צפוי ללוות אותנו עמוק לתוך 2027, ואף להשליך באופן ישיר על ביצועי התיירות בשנת 2028.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: שדה התעופה רמוןאילתתיירות נכנסת

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: