עשר דקות בים והכל נעלם: כך הפכה חופשה של משפחה ישראלית באיטליה לסיוט
רגע לפני החזרה ארצה, עשר דקות של רחצה בים הספיקו כדי להותיר משפחה ישראלית ללא דרכונים, כסף, טלפונים, מפתחות לרכב השכור ותכשיטים. המקרה, שהתרחש בחוף בדרום איטליה שעות לפני הטיסה לישראל, מציף מחדש את מכת הגניבות במדינה ומה כל מטייל חייב לעשות כדי להימנע מהמקרה הבא
Polignano a Mare. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מה שאמור היה להיות היום האחרון של חופשה משפחתית מושלמת בדרום איטליה הפך בתוך דקות לסיוט.
משפחה ישראלית שבילתה היום (שישי) בחוף הים בעיירה Polignano a Mare, סמוך לעיר בארי, נשדדה לאחר שנכנסה לרחצה קצרה של כעשר דקות בלבד. כשחזרה אל החוף גילתה כי שני התיקים שהותירו ללא השגחה נעלמו יחד עם כל הרכוש שהיה בהם.
בין הפריטים שנגנבו היו כל הדרכונים של בני המשפחה, שני ארנקים, שני טלפונים ניידים, מפתחות הרכב השכור, כסף מזומן, שעון אלקטרוני, שרשרת של הבת, מטען לטלפון וחפצים אישיים נוספים. השוד התרחש שעות ספורות בלבד לפני שהמשפחה הייתה אמורה להמריא בחזרה לישראל.
לדברי בני המשפחה, עוברי אורח סיפרו כי הבחינו בגבר, כבן 40-45, לוקח את התיקים מהמקום. המשטרה המקומית הוזעקה לזירה, אולם לטענתם לא הפגינה עניין רב באירוע.
כך, בתוך דקות ספורות, מצאו את עצמם בני המשפחה בעיר זרה ללא מסמכי זיהוי, ללא אמצעי תשלום, ללא טלפונים ניידים וללא אפשרות להשתמש ברכב השכור. בנוסף לעוגמת הנפש, הם נאלצו להתמודד עם מרוץ נגד הזמן כדי להנפיק מסמכי מעבר חלופיים באמצעות הרשויות והנציגות הישראלית באיטליה.
המשפחה בחרה לחשוף את הסיפור כדי להזהיר מטיילים ישראלים אחרים ולהעלות את המודעות לסכנות הקיימות גם ביעדי נופש פופולריים.
מכת הגניבות באיטליה
המקרה אינו חריג. בשנים האחרונות הפכה איטליה לאחת המדינות באירופה שבהן תיירים מדווחים בתדירות גבוהה על מקרי כייסות, גניבות ושוד. התופעה קיימת בערים הגדולות כמו רומא, מילאנו ונאפולי, אך גם באזורי נופש, חופים ואתרי תיירות בדרום ובצפון המדינה.
עבריינים פועלים במקומות הומי אדם תחנות רכבת, אוטובוסים, בתי קפה, מסעדות, אתרי תיירות וחופי רחצה ומנצלים רגעי חוסר תשומת לב של המטיילים. בין השיטות הנפוצות: הסחת דעת, גניבת תיקים בזמן רחצה, כייסות בתחבורה הציבורית וגניבת חפצים שהושארו ללא השגחה.
כך תצמצמו את הסיכון
ביציאה לחוף הים מומלץ שלא להשאיר את כל בני המשפחה במים בו-זמנית. רצוי שאדם אחד יישאר להשגיח על הציוד, ובמידת האפשר להימנע מהבאת דרכונים וחפצי ערך לחוף.
כדאי גם להשתמש בתיקים אטומים למים המאפשרים לקחת טלפונים, כסף ומסמכים חשובים אל תוך הים, או להסתיר מפתחות ומזומנים במכלים ייעודיים שאינם מושכים תשומת לב.
מומלץ לחלק את הכסף וכרטיסי האשראי בין בני המשפחה ולא לרכז את כולם במקום אחד. חשוב במיוחד להימנע מהחזקת כל הדרכונים בתיק אחד, שכן גניבתו עלולה להשאיר את כל בני המשפחה ללא מסמכי זיהוי.
עוד לפני היציאה לחופשה מומלץ לצלם את הדרכונים, רישיונות הנהיגה, כרטיסי הטיסה ופוליסת הביטוח ולשמור עותקים בענן ובדואר האלקטרוני. בנוסף, כדאי לרשום על דף נפרד את מספרי החירום של חברת הביטוח, חברות האשראי, משרד החוץ ושגרירות ישראל במדינת היעד.
במקרה של גניבה יש לדווח מיד למשטרה המקומית, לחסום את כרטיסי האשראי, ליצור קשר עם חברת הביטוח ולהודיע לנציגות הישראלית הקרובה לצורך הנפקת מסמך מעבר חלופי, אם הדרכון נגנב.
המקרה הכואב של המשפחה הישראלית ממחיש עד כמה רגע קצר של חוסר תשומת לב עלול להפוך חופשה חלומית לסיוט מתמשך ומדגיש כי גם ביעדי הנופש הפופולריים ביותר באירופה, ערנות בסיסית יכולה לעשות את כל ההבדל.








