וול סטריט בשיא - אבל האם העליות באמת מוצדקות? זו התחזית של UBS
בבנק ההשקעות מעריכים כי למרות שמדד S&P 500 נסחר סמוך לשיא, העליות מגובות בצמיחה חזקה ברווחי החברות. התחזית: כ-10% עלייה נוספת במניות הגלובליות עד אמצע 2027
עלייה בבורסה. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
שוק המניות האמריקאי ממשיך לשבור שיאים, אך השאלה האם הראלי הנוכחי נשען על בסיס כלכלי יציב או על אופטימיות מוגזמת ממשיכה להעסיק משקיעים ברחבי העולם. בבנק ההשקעות UBS סבורים כי העליות אינן מקריות, אלא משקפות שיפור אמיתי בביצועי החברות ובכלכלה העולמית.
בסקירה החודשית של UBS Global Wealth Management מציין מנהל ההשקעות הראשי (CIO), מארק האפלה, כי הצמיחה ברווחי החברות במדד S&P 500 ברבעון הראשון של השנה הייתה החזקה ביותר בארבע השנים האחרונות. לדבריו, הנתונים מעידים על פעילות כלכלית איתנה, המשך השקעות מסיביות בתחום הבינה המלאכותית (AI) ושיפור ברווחיות גם בענפים מחזוריים.
עם זאת, ב-UBS מדגישים כי המשקיעים יצטרכו להמשיך ולעקוב אחר התפתחות תחום הבינה המלאכותית, שכן הנהנות מהמהפכה הטכנולוגית צפויות להשתנות עם הזמן. אם בשלב הראשון עיקר הרווחים הגיעו מיצרניות שבבים וחברות תשתית, בעתיד צפויות ליהנות גם חברות מתחומי האנרגיה, פיתוח האפליקציות ועסקים שיצליחו לתרגם את הטכנולוגיה לעלייה בפריון.
לדברי האפלה, השלב הבא של מחזור העליות בשווקים לא יתבסס על מספר מצומצם של מניות מובילות, אלא על קבוצה רחבה יותר של חברות, מגזרים ואזורים גיאוגרפיים שיציגו צמיחה ברווחים.
בהתאם לכך, UBS מעריך כי המניות הגלובליות, כפי שהן מיוצגות במדד MSCI All Country World, עשויות להניב תשואה של כ-10% נוספים עד אמצע שנת 2027. בבנק ממליצים למשקיעים לפזר את השקעותיהם בין אזורים שונים בעולם, כדי ליהנות ממגוון רחב יותר של מנועי צמיחה ולהפחית את הסיכון הכרוך בהסתמכות על מספר קטן של מניות.
במסגרת העדכון שדרג UBS את המלצתו על שוקי המניות באירופה לדרגת "אטרקטיבי", ובמקביל המשיך להעדיף את שוקי המניות בארצות הברית ובאסיה. בנוסף, בבנק צופים צמיחה של כ-21% ברווחי החברות הגלובליות במהלך שנת 2026, ולאחר מכן המשך צמיחה משמעותית גם בשנת 2027.






