תל אביב 27°c
ניו יורק 30°c
לונדון 25°c
פריז 23°c
ברלין 21°c
אתונה 28°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

לא רק פסטה: החוויה הקולינרית בתל אביב שתגרום לכם להתאהב מחדש במטבח האיטלקי

בסטודיו קטן ולא שגרתי בדרום תל אביב, אסף גרושקובסקי מלמד להכין פסטה טרייה, אבל החוויה לא נגמרת בבצק. היא ממשיכה לארוחת פיין דיינינג עם שילובים מפתיעים בין איטליה ליפן, הרבה מחשבה על חומרי גלם, ובעיקר ההבנה שגם מי שמעולם לא הכין פסטה - יכול להצליח

להכין פסטה טרייה זה הרבה פחות מסובך ממה שחשבתי להכין פסטה טרייה זה הרבה פחות מסובך ממה שחשבתי. צילום: מתן חצרוני

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

אני מודה שבאתי לסדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי עם לא מעט ספקות.

אף פעם לא הכנתי פסטה טרייה, ובטח שלא חשבתי שאצליח להכין טורטליני שנראה כמו משהו שיוצא ממסעדת שף. אבל כבר אחרי כמה דקות של עבודה הבנתי שזה הרבה פחות מסובך ממה שחשבתי - כשיש מי שיודע להסביר ולהדריך.

סדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי. צילום: מתן חצרוניסדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי. צילום: מתן חצרוני

הסטודיו של אסף, ברחוב בית עובד בתל אביב, לא נראה כמו בית ספר לבישול. מדובר בחלל אינטימי שמעוצב כמו סטודיו ליצירה, שבו הוא מארח סדנאות פסטה וארוחות פיין דיינינג לקבוצות של עד 30 משתתפים. מהרגע שנכנסים מבינים שמדובר בחוויה אחרת.

אסף מסביר על סוגי הקמחים, החיטה, המרקמים והדרך שבה כל פרט קטן משפיע על התוצאה. צילום: מתן חצרוניאסף מסביר על סוגי הקמחים, החיטה, המרקמים והדרך שבה כל פרט קטן משפיע על התוצאה. צילום: מתן חצרוני

אסף הוא הרבה יותר משף. אחרי שנים שבהן ניהל מטבחים, הוא הפך את הסקרנות שלו למקצוע וכיום הוא חוקר אוכל ומתעמק בחומרי גלם, בעיקר בעולם החיטה והפסטה. לאורך הסדנה הוא לא רק מלמד טכניקות, אלא גם מסביר על סוגי הקמחים, החיטה, המרקמים והדרך שבה כל פרט קטן משפיע על התוצאה. זו לא עוד סדנת בישול שבה רק מכינים ואוכלים - זו הזדמנות להבין למה הדברים עובדים כפי שהם עובדים.

סדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי. צילום: מתן חצרוניסדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי. צילום: מתן חצרוני

במהלך הסדנה הכנו כמה סוגי פסטה, כשהשיא מבחינתי היה טורטליני ממולא בקרם תפוחי אדמה שרופים, פרמג'אנו רג'אנו וכמהין טרי. אם היו מגישים לי אותו במסעדה, לא הייתי מנחש שאפשר להכין אותו לבד. למרות חוסר הניסיון שלי, הצלחתי לעצב את הפסטה, וזו הייתה אחת ההפתעות הגדולות של הערב.

אבל אם הסדנה הייתה החלק הראשון של החוויה, הארוחה הייתה כבר הצגה בפני עצמה.

הארוחה הייתה כבר הצגה בפני עצמה. צילום: מתן חצרוניהארוחה הייתה כבר הצגה בפני עצמה. צילום: מתן חצרוני

המטבח של אסף משלב השפעות איטלקיות ויפניות עם הרבה יצירתיות. השולחן התמלא במנות שכל אחת מהן הייתה שונה לחלוטין מהקודמת: עגבניות עם בלסמי מעלי תאנה ושמן זית, דג עם קרם תירס וקולאטורה די מארה - נוזל שמופק מתסיסת פירות ים ומעניק עומק טעמים ייחודי, פאי תה עם קרם כרישה, כרוב ופקורינו, פולנטה מטוגנת עם סרדין, פרחי שומר, צ'ילי ולימון מותססים, וארנצ'יני עם גבינת סקמורצה ומעל גבינת גלי מיושנת.

מנות מרשימות אחת אחת. צילום: מתן חצרונימנות מרשימות אחת אחת. צילום: מתן חצרוני

המנה שהכי הרשימה אותי הייתה פסטת קוואטלי עם חמאה, מנצויו, ביצי סלמון ועירית. זו הייתה מנה מדויקת, עשירה באומאמי, כזו שנראית פשוטה אבל מצליחה להשאיר רושם הרבה אחרי הביס האחרון.

קנולי פופקורן. צילום: מתן חצרוניקנולי פופקורן. צילום: מתן חצרוני

גם הקינוחים שמרו על אותו קו יצירתי. קנולי פופקורן היה פתיחה מצוינת, אבל גולת הכותרת הייתה ללא ספק הטירמיסו, שהוגש בתוך פחית של קובנה - רעיון מקורי, משעשע ובעיקר טעים מאוד.

גולת הכותרת - הטירמיסו. צילום: מתן חצרוניגולת הכותרת - הטירמיסו. צילום: מתן חצרוני

בין לבין טעמנו גם את הבלסמי הייחודי שאסף מכין בעצמו מעלי תאנה - עוד דוגמה לאובססיה החיובית שלו לחומרי גלם ולרצון לייצר טעמים שלא פוגשים בכל מקום.

בסיום הערב הוא גם ארז לנו פטוצ'יני טרי לקחת הביתה, מחווה קטנה שסגרה את החוויה בצורה מושלמת.

מנות מרשימות אחת אחת. צילום: מתן חצרונימנות מרשימות אחת אחת. צילום: מתן חצרוני

סדנת הפסטה של אסף גרושקובסקי עולה 420 שקלים לאדם וכוללת את הסדנה, ארוחה ויין. ארוחות פיין דיינינג פרטיות מתקיימות בסטודיו לקבוצות של החל מ-10 משתתפים במחיר של 620 שקלים לאדם.

יצאתי מהערב הזה עם הרבה יותר מיכולת להכין פסטה. למדתי להסתכל אחרת על חומרי גלם, להבין כמה מחשבה יכולה להיכנס לכל ביס, ובעיקר ליהנות מחוויה קולינרית שמצליחה להיות גם מלמדת, גם טעימה וגם מאוד לא שגרתית. גם אם אתם חושבים שאין לכם שום כישרון במטבח - אל תמהרו לפסול. אני הגעתי בדיוק עם אותה מחשבה, ויצאתי עם מגש של פסטה שהכנתי בעצמי ועם חיוך גדול.

יצאתי מהערב הזה עם הרבה יותר מיכולת להכין פסטה. צילום: מתן חצרונייצאתי מהערב הזה עם הרבה יותר מיכולת להכין פסטה. צילום: מתן חצרוני

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהיוקרהתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: