תל אביב 25°c
ניו יורק 21°c
לונדון 14°c
פריז 15°c
ברלין 16°c
אתונה 22°c
לרנקה 30°c
דווחו לנו
אא

בכמעט 50 מיליון שקל: אקרשטיין רוכשת את השליטה באקו קיר

תדהר בניה מוכרת את נתחה בחברה המפתחת פתרונות חיפוי ומוצרי גמר לבנייה בתמורה לכ-19 מיליון שקל במזומן; בעקבות השלמת העסקה צפויה קבוצת תדהר להכיר ברווח נקי חד פעמי של כ-19 מיליון שקל לפני מס

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

קבוצת תדהר בע"מ מדווחת כי חברת הבת, תדהר בניה בע"מ, חתמה על הסכם למכירת מלוא החזקותיה בחברת תדהר אקו קיר בע"מ לחברת אקרשטיין תעשיות בע"מ. במסגרת העסקה, שנחתמה אתמול, ביום 26.7.2026, תרכוש אקרשטיין 85% מהונה המונפק של אקו קיר מתדהר בניה ומבעלי מניות נוספים בחברה.

אקו קיר פועלת בתחום הנישה של ייצור, שיווק ומכירה של פתרונות חיפוי ומוצרי גמר מתקדמים לבנייה ביציקה.

התמורה הכוללת שתשלם אקרשטיין תעשיות לבעלי המניות בעסקה עומדת על כ-47 מיליון שקל במזומן, הגוזרת לאקו קיר שווי חברה של כ-55 מיליון שקל.

מתוך סך התמורה הכולל, חלקה של תדהר בניה, המחזיקה כיום ב-33% מהונה המונפק של אקו קיר, יעמוד על כ-19 מיליון שקל. בנוסף, במסגרת תנאי העסקה, תפרע אקו קיר הלוואת בעלים שהועמדה לה בעבר על ידי תדהר בניה בסכום של כ-3.5 מיליון שקל.

עם השלמת העסקה, צפויה קבוצת תדהר להכיר בדוחותיה הכספיים ברווח נקי חד פעמי, לפני מס, בסך מוערך של כ-19 מיליון שקל.

השלמת העסקה כפופה להתקיימות תנאים מתלים מקובלים, ובראשם קבלת אישורו של הממונה על התחרות. בהסכם נקבע חלון זמנים של 90 ימים להתקיימות התנאים המתלים, עם אופציה להארכה ב-60 ימים נוספים בהתאם לתנאים שהוגדרו בין הצדדים.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פיננסים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: