הבורסה מסכמת את יולי: הבנקים הובילו את העליות, זינוק בשווי שוק המניות
סקירת חודש יולי של הבורסה לניירות ערך מצביעה על חודש חיובי בשוק המקומי, עם זינוק במניות הבנקים והביטוח, גיוסים ערים בשוק החוב וההון, לצד ירידות באג"ח הממשלתיות והיחלשות השקל מול המטבעות המרכזיים
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
שוק ההון הישראלי סיים את חודש יולי 2026 במגמה חיובית, למרות תנודתיות שנבעה מהחשש להסלמה גיאופוליטית במזרח התיכון ועליית מחירי הנפט.
על פי הסקירה החודשית של הבורסה לניירות ערך בתל אביב, מניות הבנקים והביטוח הובילו את העליות, כאשר מדד ת"א-בנקים זינק ב-10.45% במהלך החודש, לצד עליות של 9.17% במדד הנפט והגז, 7.15% במדד הפיננסים ו-6.15% במדד הביטוח.
מדד ת"א-35 עלה ביולי ב-2.03% והשלים תשואה של 14.26% מתחילת השנה, בעוד מדד ת"א-125 הוסיף 1.52%. במקביל, שווי שוק המניות בבורסה חצה לראשונה את רף 3 טריליון השקלים.
גם פעילות המשקיעים הייתה משמעותית. המשקיעים המוסדיים הגדילו את החשיפה לשוק המקומי בכ-1.7 מיליארד שקל נטו, בעיקר במניות מענף המוליכים למחצה, בעוד שהמשקיעים הזרים הקטינו את החשיפה בכ-391 מיליון שקל במהלך יולי, אך עדיין מציגים רכישות נטו של כ-2.1 מיליארד שקל מתחילת השנה.
בשוק האג"ח נרשמו ירידות, למרות שבנק ישראל הפחית את הריבית ל-3.5%. העלייה בתשואות האג"ח בעולם, ובעיקר בארצות הברית, השפיעה גם על השוק המקומי והכבידה בעיקר על האג"ח הממשלתיות הארוכות.
מתחילת השנה: כמעט 20 חברות נוספות בבורסה
במקביל נמשכה פעילות ערה בגיוסי הון וחוב. שוק האג"ח הקונצרני גייס ביולי כ-14.5 מיליארד שקל, בהובלת הבנקים, ואילו בשוק הראשוני גויסו כ-1.4 מיליארד שקל, מהם כ-1.1 מיליארד שקל בארבע הנפקות ראשוניות. מתחילת השנה הצטרפו לבורסה 19 חברות חדשות.
גם תעשיית קרנות הנאמנות המשיכה להתרחב, עם גיוסים נטו של כ-3.1 מיליארד שקל ביולי, בעיקר לקרנות הכספיות ולקרנות המשקיעות באג"ח מקומי, לצד חידוש החשיפה למניות בחו"ל. בנוסף, השקל נחלש במהלך החודש מול הדולר, היורו והליש"ט, אף שמתחילת השנה הוא עדיין מציג התחזקות מול שלושת המטבעות המרכזיים.






