נוסעים לרומא? כל רשת החשמליות הושבתה זמנית
כלל קווי הטראם בעיר הושבתו לטובת עבודות נרחבות לשדרוג המסילות והתשתיות. במקומם הופעל מערך אוטובוסים חלופי והחזרה לפעילות תתבצע בהדרגה החל מספטמבר ותושלם בנובמבר 2026
רומא. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
רומא השביתה השבוע את כלל רשת החשמליות העירונית במסגרת פרויקט רחב היקף לשדרוג תשתיות התחבורה הציבורית. החל מיום שני, 3 באוגוסט, הופסקה תנועת כל קווי הטראם בעיר, ובמקומם הופעל מערך אוטובוסים חלופי.
עם השבתת הקווים 3, 5, 14 ו-19, הצטרפו גם הם לקווים 2 ו-8 שהושבתו מוקדם יותר, ובכך הופסקה פעילותה של כל רשת החשמליות בבירה האיטלקית.
על פי חברת התחבורה העירונית ATAC ורשות הניידות של רומא, העבודות נועדו להתאים את התשתיות לקראת כניסתן לשירות של עשר חשמליות חדשות מדגם CAF Urbos, שנרכשו במסגרת תוכנית השיקום של האיחוד האירופי.
במסגרת הפרויקט מתבצע שדרוג של תחנת הכוח נומנטנה, החלפת מסילות ותיקות ושיקום נתיבי התחבורה הציבורית בצירים מרכזיים ברחבי העיר. המטרה היא לאפשר הפעלה של צי חשמליות מתקדם, הכולל מערכות מיזוג, נגישות משופרת ותשתיות מודרניות.
על פי לוח הזמנים שפרסמו הרשויות, חלק מקווי הטראם צפויים לשוב לפעילות החל מ-7 בספטמבר, בעוד שהשלמת כלל העבודות והחזרה המלאה לפעילות מתוכננות ל-23 בנובמבר 2026.
עד אז יידרשו תושבי העיר והתיירים להסתמך על שירותי האוטובוסים החלופיים שהופעלו לאורך מסלולי החשמליות.






