ממשיכים לקנות אבל הקצב נחלש: הנתונים החדשים של רשתות השיווק הישראליות
נתוני הלמ"ס מצביעים על התמתנות בקצב העלייה ברבעון השני של 2026, לאחר זינוק שנרשם בתחילת השנה. במקביל, במחצית הראשונה של השנה עלה פדיון הרשתות ללא דלק ב 8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד
צילום: shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
קצב הגידול בפדיון רשתות השיווק התמתן ברבעון השני של 2026, כך עולה מנתוני המגמה שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. על פי הנתונים, סך פדיון רשתות השיווק במחירים קבועים עלה ב 3.3% בחודשים אפריל עד יוני 2026, בחישוב שנתי.
מדובר בהאטה לעומת הרבעון הראשון של השנה, ינואר עד מרץ, שבו נרשמה עלייה של 6.8% במחירים קבועים.
גם ברשתות המזון נרשמה התמתנות בקצב העלייה. על פי נתוני המגמה, הפדיון ברשתות המזון עלה ב1.6% בלבד במחירים קבועים בחודשים אפריל עד יוני, לעומת עלייה של 5.4% שנרשמה בינואר עד מרץ.
8% עלייה בפדיון במחצית הראשונה
לצד נתוני המגמה, נתוני הלמ"ס מנוכי העונתיות מצביעים על המשך גידול בפדיון בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בסיכום החודשים ינואר עד יוני 2026, עלה סך פדיון רשתות השיווק, ללא דלק, ב8.0% לעומת המחצית הראשונה של 2025. זאת לאחר עלייה של 6.3% שנרשמה בחודשים ינואר עד מאי.
ברשתות המזון נרשמה במחצית הראשונה של השנה עלייה של 5.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לאחר עלייה של 6.0% שנרשמה בחודשים ינואר עד מאי.
מוצרים בני קיימה הובילו את הגידול
בבחינת ענפי המסחר השונים, בתקופה שבין ינואר למאי 2026 לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בלט ענף המוצרים בני הקיימה עם עלייה של 11.1% בפדיון.
בענף הטקסטיל וההלבשה נרשמה עלייה של 7.6%, ואילו בענף השונות, הכולל בין היתר מוצרי קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה, נרשמה עלייה של 4.2%.
מנגד, בפדיון ענף הדלק נרשמה ירידה של 3.6% בתקופה שנבחנה.






