תל אביב 30°c
ניו יורק 32°c
לונדון 31°c
פריז 37°c
ברלין 26°c
אתונה 30°c
לרנקה 30°c
דווחו לנו
אא

7 מושבים, 299 כ״ס וכמעט 700 אלף שקל: אודי Q7 החדשה בישראל

הקרוסאובר הגדול של Audi חוזר עם תא נוסעים חדש, מתלי אוויר אדפטיביים, הנעה כפולה וטכנולוגיה מתקדמות. בשלב הראשון יוצע עם מנוע דיזל V6, כאשר גרסת פלאג אין צפויה להצטרף במהלך 2027

הדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל הדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל. צילום: Audi

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

מותג Audi משיק בישראל את הדור השלישי של ה-Q7, רכב הפנאי שטח הגדול של המותג, שפותח מחדש עם דגש על תא נוסעים טכנולוגי, נוחות נסיעה ומערכות סיוע מתקדמות.

צפו בו בדרכים:

גדול יותר בנוכחות, עם עיצוב מעודכן

ה-Q7 ממשיך להיות אחד הדגמים הגדולים בהיצע של אודי. אורכו עומד על 5.065 מטרים, רוחבו על 2.01 מטרים ובסיס הגלגלים מגיע ל-2.994 מטרים. הדגם מציע שלוש שורות מושבים ושבעה מקומות ישיבה, כאשר ניתן להזמין גם גרסה בעלת שישה מושבים עם מושבי קפטן.

העיצוב החיצוני עבר עדכון משמעותי, עם חזית חדשה הכוללת שבכת Singleframe רחבה, פגוש קדמי בעיצוב חדש ויחידות תאורה מתקדמות. מאחור נמצא פס תאורה רציף לצד פגוש שעוצב מחדש. חישוקי 20 אינץ' יוצעו כסטנדרט, בעוד שחבילת Ultimate תכלול חישוקי 21 אינץ'.

מערך התאורה כולל פנסי Matrix LED מלפנים ופנסי Digital OLED מאחור, עם חתימות תאורה דיגיטליות. בגרסת Ultimate יוצעו גם פנסי Digital Matrix LED עם יכולת הקרנה של איתותים על הכביש.

הדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל. צילום: Audiהדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל. צילום: Audi

תא נוסעים עם שלושה מסכים

השינוי המשמעותי ביותר נמצא בתא הנוסעים. סביבת הנהג כוללת מערך מסכים בטכנולוגיית OLED, עם לוח מחוונים דיגיטלי Audi Virtual Cockpit Plus בגודל 11.9 אינץ' ומסך MMI מרכזי בגודל 14.5 אינץ'.

לצדם נמצא מסך נוסף בגודל 12.3 אינץ' עבור הנוסע הקדמי. מערכת השמע כוללת רמקולים של Bang & Olufsen, כאשר בגרסת Ultimate מתקבלת מערכת מתקדמת יותר עם 22 רמקולים והספק של 1,360 וואט.

רשימת האבזור כוללת גם גג פנורמי חשמלי, בקרת אקלים בעלת ארבעה אזורים, תאורת אווירה, טעינה אלחוטית לשני טלפונים עם מערכת אוורור, שקעי USB-C, דלתות עם מנגנון סגירה רכה ומושבים קדמיים חשמליים עם חימום, אוורור, עיסוי וזיכרונות.

הדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל. צילום: Audiהדור השלישי של Audi Q7 החדש בישראל. צילום: Audi

שבעה מושבים ותא מטען שימושי

ה-Q7 מיועד למשפחות ומציע שבעה מושבים. השורה השנייה ניתנת לכוונון, כאשר לפי אודי ניתן להתקין שלושה מושבי בטיחות לילדים בשורה השנייה.

תא המטען מציע 210 ליטרים כאשר כל שלוש השורות בשימוש. לאחר קיפול השורה השלישית הנפח גדל ל-581 ליטרים, ובקיפול השורה השנייה מתקבל נפח מרבי של עד 1,980 ליטרים.

תא מטען בנפח מרבי של 1,980 ליטרים. צילום: Audiתא מטען בנפח מרבי של 1,980 ליטרים. צילום: Audi

V6 דיזל עם סיוע חשמלי

בשלב הראשון יקבל השוק הישראלי את ה-Q7 עם מנוע V6 TDI בנפח 3.0 ליטרים, המפיק 299 כוחות סוס ומומנט מרבי של 64.2 קג"מ.

המנוע משולב בטכנולוגיית הנעה היברידית קלה מסוג MHEV plus ובמדחס חשמלי, כאשר מערכת הגנרטור יכולה להוסיף באופן זמני עד 18 קילוואט, שהם כ-24 כוחות סוס, בעת זינוק, האצה ועקיפה.

הכוח עובר לתיבת הילוכים אוטומטית Tiptronic בעלת שמונה הילוכים ולמערכת ההנעה הכפולה quattro. התאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש אורכת 6.2 שניות והמהירות המרבית עומדת על 235 קמ"ש.

למערכת ההנעה מצטרפים מתלי אוויר אדפטיביים והיגוי לכל ארבעת הגלגלים. במהירויות נמוכות הגלגלים האחוריים פונים בכיוון ההפוך לגלגלים הקדמיים כדי להקל על תמרון וחניה, בעוד שבמהירויות גבוהות הם פונים באותו כיוון ותורמים ליציבות.

גם הבטיחות קיבלה חיזוק

רשימת מערכות הבטיחות והסיוע כוללת תשע כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום אוטומטית, מערכת לשמירה אקטיבית על הנתיב, ניטור שטחים מתים, התרעה בעת פתיחת דלת, סיוע בתנועה חוצה מלפנים ומאחור ומצלמות היקפיות 360 מעלות.

בנוסף מוצעת מערכת Park Assist Pro לחניה אוטומטית, כולל אפשרות לשמירת תמרוני חניה. גרסת Ultimate מוסיפה גם Head-Up Display ומערכות תאורה מתקדמות יותר.

גם הבטיחות קיבלה חיזוק. צילום: Audiגם הבטיחות קיבלה חיזוק. צילום: Audi

וב-2027 גם גרסת פלאג אין

אודי מתכננת להרחיב את היצע ה-Q7 בישראל בהמשך. במהלך 2027 צפויה להגיע גם גרסת PHEV, שתצטרף לגרסת הדיזל ותציע אלטרנטיבה חשמלית יותר לרוכשי ה-SUV הגדול.

בינתיים, הדור החדש של ה-Q7 מגיע לישראל עם שילוב שמרני יחסית של מנוע דיזל גדול לצד מערכת היברידית קלה, אך עם שורה ארוכה של שדרוגים טכנולוגיים, אבזור מתקדם ושלוש שורות מושבים.

מחיר אודי Q7 החדש בישראל מתחיל ב-689,900 שקל, לפני אגרת רישוי. עם אגרת הרישוי המחיר מגיע ל-695,399 שקל. חבילת Ultimate תעלה כ-51,000 שקל נוספים. האספקות הראשונות צפויות ברבעון הראשון של 2027.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רכברכביםרכבי יוקרה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: