בצורת קיצונית באיטליה: הממשלה מפעילה תכנית חירום להגנה על אספקת המים
גל חום ויובש ממושך מוביל את הרשויות להגביר את הפיקוח על מאגרי המים והנהרות, לצמצם בזבוז ולתאם את ניהול משק המים ברחבי המדינה. גם התיירים צפויים להרגיש את ההשלכות
וארנה , אגם קומו איטליה. צילום:נמרוד לוטם חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ממשלת איטליה מפעילה מערך תיאום לאומי להתמודדות עם תנאי בצורת קיצוניים וירידה במפלסי המים, על רקע גל חום ויובש ממושך הפוקדים אזורים נרחבים במדינה.
משרד הסביבה ואבטחת האנרגיה האיטלקי הודיע על הפעלת מערך חירום שנועד לחזק את התיאום בין משרדי הממשלה, רשויות אגני הניקוז ומנהלי תשתיות המים, במטרה לשמור על אספקת המים לחקלאות ולצריכה הביתית.
שר הסביבה האיטלקי, גילברטו פיקטו פראטין, הדגיש כי הטמפרטורות החריגות אינן אירוע נקודתי, אלא חלק ממגמת שינוי אקלימי המחייבת את המדינה לעבור מניהול משברים נקודתיים להיערכות ארוכת טווח.
במסגרת הצעדים המיידיים הוחלט להגביר את המעקב אחר מאגרי המים הגדולים והנהרות המרכזיים, שחלקם נמצאים במפלסים נמוכים במיוחד, וכן לגבש הנחיות לצמצום בזבוז מים במגזר התעשייתי והעירוני.
גם ענף החקלאות מתריע מפני ההשלכות. קולדירטי, איגוד החקלאים הגדול באיטליה, הזהיר מפני הפגיעה בשטחים חקלאיים וביבולים וקרא להאיץ השקעות בשיקום תשתיות מים, בהחלפת צינורות ובהקמת מאגרי מים חדשים. באיגוד מזהירים כי ללא השקעות בתשתיות, אגירת מי גשמים בתקופות הבאות לא תספיק כדי להתמודד עם הפגיעה בענפי החקלאות ובאספקת המזון.
כך הבצורת עשויה להשפיע על התיירים
המחסור במים צפוי להשפיע גם על חיי היומיום של תיירים המבקרים באיטליה. באזורים שנפגעו במיוחד, בתי מלון עשויים להגביל את השימוש במים בשעות מסוימות ולבקש מהאורחים לקצר את זמן המקלחת ולהפחית את תדירות החלפת המגבות.
במקביל, רשויות מקומיות עשויות להטיל קנסות על פעולות הנחשבות לבזבוז מים במרחב הציבורי. בין היתר מדובר בשטיפת כלי רכב באמצעות צינור או שימוש במתקני מים ציבוריים לצורך שטיפת ציוד.
גם המזרקות ההיסטוריות בערים הגדולות נמצאות תחת מגבלות. חל איסור על כניסה למזרקות או שימוש בהן לצורך התקררות, כאשר הפרות של ההנחיות המקומיות עלולות להוביל לקנסות.
עיריות שונות אף מצמצמות את פעילותן של מזרקות ציבוריות שאינן פועלות במערכת מים סגורה. במקביל, הירידה במפלסי נהרות מרכזיים, בהם נהר הפו, ובאגמים ברחבי המדינה עלולה להביא באזורים מסוימים לביטול זמני של סיורי שיט ולהגבלות על פעילויות מים בטבע.





