תל אביב 26°c
ניו יורק 24°c
לונדון 19°c
פריז 21°c
ברלין 16°c
אתונה 24°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

הצלחה לקו האדום בגוש דן, ירושלים חטפה מכה: מספרי התחבורה הציבורית נחשפים

רפורמות המחירים ופתיחת הקווים החדשים מזיזים את ההמונים, אך עבודות התשתית המשתקות בלמו את הבירה. מנתוני הלמ"ס החדשים עולה: האוטובוסים בשיא, הציבור נוטש את הרב-קו האנונימי והתחבורה הציבורית בחיפה מציגה מהפך דרמטי. כל הנתונים

הרכבת הקלה ירושלים הרכבת הקלה בירושלים. צילום: SHUTTERSTOCK

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

בשנת 2025 עמד מספר תיקופי הנסיעות באוטובוסים בקווים קבועים על 780.9 מיליון, עלייה של 1.4% לעומת שנת 2024. מרבית התיקופים נרשמו בקווים העירוניים (82.4%), בעוד הקווים הבין-עירוניים היוו 15.4% והאזוריים 1.7%.

עפ"י נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פילוח ימי השבוע מעלה כי יום רביעי הוא העמוס ביותר בשבוע עם 18.5% מסך התיקופים, בעוד יום שני מרכז את האחוז הנמוך ביותר בימי החול (17.8%).

מבחינת שעות היממה, נרשמו שתי נקודות שיא מרכזיות: בין השעות 07:00 ל-07:59 (58.7 מיליון תיקופים) ובין 13:00 ל-13:59 (61.2 מיליון תיקופים). שעת השפל הנמוכה ביותר נרשמה לפנות בוקר בין 03:00 ל-03:59 עם 162,393 תיקופים בלבד.

ירושלים מובילה בערים, ירידה בכרטיס האנונימי

חלוקת התיקופים לפי ערים מציבה את ירושלים בראש הרשימה עם 171.4 מיליון תיקופים באוטובוסים (22.0% מסך התיקופים הארצי). אחריה ניצבות תל אביב-יפו עם 81.3 מיליון (10.4%) וחיפה עם 54.8 מיליון (7.0%).

בחינת פרופיל הנוסעים מראה כי השימוש בפרופיל לא מוגדר (אנונימי) ממשיך במגמת הירידה העקבית: מ-49.0% בשנת 2021 ל-26.0% בלבד בשנת 2025, במקביל לעלייה בתשלומים דרך יישומונים.

הפרופילים המזוהים הבולטים ביותר באוטובוסים הם פרופיל בוגר (25.5%) ופרופיל נוער (23.2%). נוסעים אזרחים ותיקים (פרופילי אזרח ותיק ורב-קו זהב) ביצעו 110.0 מיליון תיקופים, שהם 14.1% מסך התיקופים באוטובוסים.

פערים במסילות הרכבת הקלה בירושלים ובגוש דן

בגזרה המסילתית נרשמו מגמות מנוגדות בין המטרופולינים. הרכבת הקלה במטרופולין גוש דן (דנקל): רשמה עלייה חדה של 21.0% במספר התיקופים בקו האדום, שהגיע ל-29.9 מיליון (לעומת 24.7 מיליון ב-2024).

הרכבת הקלה. צילום: תבל ונתעהרכבת הקלה. צילום: תבל ונתע

הרכבת הקלה בירושלים: רשמה ירידה של 23.7% במספר התיקופים, שהסתכמו ב-29.9 מיליון בלבד. הירידה מיוחסת להשבתת המקטע המרכזי של הקו האדום למשך 14 שבועות החל מספטמבר 2025, לצורך חיבורו למסילות הקו הירוק.

תחבורה ייחודית בחיפה: הרכבלית מזנקת

בחיפה נרשמו מגמות מעורבות באמצעי התחבורה המקומיים: הרכבלית, המשרתת בין היתר את הסטודנטים בדרכם לטכניון ולאוניברסיטת חיפה, רשמה זינוק של 26.9% והגיעה לכ-1.4 מיליון תיקופים (פרופיל סטודנט היווה 14.4% מהם).

לעומת זאת, בכרמלית התחתית נרשמה ירידה של 7.1% עם כ-1.0 מיליון תיקופים בשנת 2025.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: הרכבת הקלהאוטובוסיםתל אביבחיפהירושלים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: