תל אביב 26°c
ניו יורק 23°c
לונדון 15°c
פריז 16°c
ברלין 16°c
אתונה 24°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

מגמת ההגירה מתהפכת: צניחה ביוצאים ועלייה במספר הישראלים החוזרים לארץ

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשבעת החודשים הראשונים של שנת 2026 מצביעים על שינוי כיוון  במאזן ההגירה של ישראל: מספר הישראלים שעזבו את הארץ ירד בכ-19%, בעוד שמספר התושבים החוזרים רשם זינוק חצי-שנתי חיובי

נתב"ג נתב"ג. צילום: Shutterstock

נתונים חדשים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) ממחישים שינוי חיובי ומשמעותי במגמות ההגירה הבינלאומית של אזרחי ישראל.

על פי הנתונים המעודכנים לחודשים ינואר-יולי 2026, נרשמה ירידה חדה במספר הישראלים המוגדרים כמהגרים יוצאים, לצד התאוששות במספר האזרחים הבוחרים לשוב ולחיות בישראל לאחר שהות ממושכת בחו"ל.

בלימה ביציאות וזינוק במספר החוזרים

מהנתונים עולה כי בתקופה של ינואר-יולי 2026 עמד מספר המהגרים הישראלים היוצאים על 31,289 בני אדם, לעומת 38,710 בתקופה המקבילה בשנת 2025 , ירידה בשיעור של 19.2%. ירידה זו בולטת במיוחד בקרב ילידי הארץ: מספר ילידי ישראל שעזבו את המדינה בתקופה זו ירד ב-27.3% (ל-15,022 איש לעומת 20,669 בתקופה המקבילה אשתקד).

במקביל לבלימת היציאה מהארץ, נרשם זינוק במספר הישראלים שחזרו להתגורר במדינה (מהגרים חוזרים). בשבעת החודשים הראשונים של 2026 נרשמו 11,673 חוזרים, לעומת 8,835 בלבד בתקופה המקבילה ב-2025 , עובדה המהווה עלייה של 32.1%. גידול חיובי זה נרשם הן בקרב חוזרים ילידי חו"ל (עלייה של 34.7%) והן בקרב חוזרים ילידי ישראל (עלייה של 25.7%).

הנתונים המצטברים מעידים על כך שלאחר מספר שנות שיא בהיקפי היציאה, המשק הישראלי מראה סימני התייצבות דמוגרפית וכלכלית, המתבטאים בצמצום מאזן ההגירה השלילי והגברת קצב חזרתם של אזרחים ישראלים לביתם.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: בארץהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: