רעידת אדמה עוצמתית בדרום אמריקה; אין חשש לצונאמי
המכון הגיאולוגי של ארה"ב עדכן את עוצמת הרעידה ל-6.7. מוקד הרעש נרשם כ-31 ק"מ צפונית מערבית לאניסו שבפרו, ובעומק של כ-99 ק"מ. לא נרשמו שיבושים משמעותיים בנמלי התעופה
רעידת אדמה. צילום: SHUTTERSTOCK החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
רעידת אדמה חזקה בעוצמה 6.7 נרשמה בפרו, כך עולה מנתונים מעודכנים של המכון הגיאולוגי של ארצות הברית, USGS.
על פי הנתונים, מוקד הרעידה נמצא כ-31 ק"מ צפונית מערבית לאניסו (Aniso), פרו, בעומק של כ-99 ק"מ מתחת לפני הקרקע.
הרעידה התרחשה אתמול (חמישי, 20 באוגוסט 2026), בשעה 18:00 על פי שעון מקומי. נתוני האירוע עודכנו בהמשך על ידי ה-USGS.
ה-USGS העניק לאירוע הערכה ראשונית של סיכון נמוך יחסית לנפגעים ולנזק משמעותי, למרות העוצמה הגבוהה של רעידת האדמה. בנתוני הסוכנות גם לא מסומן איום לצונאמי* בעקבות האירוע.
עוד על פי העדכונים הרשמיים לא פורסמה הודעה על סגירת נמל תעופה, השעיית טיסות או שיבוש משמעותי ברשת התחבורה בעקבות הרעידה ואין אינדיקציה רשמית לפגיעה באתרי תיירות מרכזיים.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}





