הפתעה בשמי סוריה: שני מטוסי איירבוס ראשונים מתוך שמונה נחתו והצטרפו לחברת התעופה הלאומית המתאוששת
חברת Syrian Airlines קיבלה את שני המטוסים הראשונים במסגרת תוכנית לחידוש והרחבת הצי. לפי רשות התעופה הסורית, המהלך נועד לאפשר פתיחת יעדים חדשים, הוספת תדירויות ושיפור סדירות הטיסות
8 מטוסים חדשים ל- Syrian Airlines. ארכיון: shutterstock סוריה רשמה צעד משמעותי בדרך לחיזוק התעופה האזרחית שלה: חברת התעופה הלאומית Syrian Airlines קיבלה את שני המטוסים הראשונים מתוך שמונה מטוסי Airbus A320 שמתוכננים להצטרף לצי במסגרת תוכנית חידוש ופיתוח רחבה.
על פי הדיווח הרשמי של סוכנות הידיעות הממלכתית SANA, מדובר במהלך שנעשה במסגרת ההתחייבויות הקשורות לפרויקט פיתוח נמל התעופה הבינלאומי של דמשק.
לפי רשות התעופה האזרחית והתחבורה האווירית של סוריה, שני המטוסים נרשמו כבר במרשם המטוסים הלאומי של המדינה. המטוס הראשון, הוא מדגם Airbus A320-214 עם 156 מושבים, מהם 12 במחלקת עסקים ו-144 במחלקת תיירים. המטוס השני, הוא מדגם Airbus A320-232, גם הוא באותה תצורה של 156 מושבים.
ברשות הסורית ציינו כי המטוסים נרכשו בשוק הבינלאומי לאחר שנבחרו על בסיס מצבם הטכני, היסטוריית התחזוקה, הרקע התפעולי שלהם ורמת המוכנות לשירות. עוד נמסר כי שני המטוסים פעלו קודם לכן בשוק האירופי, תחת מסגרת רגולטורית ותפעולית הכפופה לדרישות הבטיחות וכשירות האוויר האירופיות ובהתאם למסגרת של EASA.
לפני המסירה עברו המטוסים בדיקות מקיפות, עבודות תחזוקה והערכות טכניות, בהשתתפות מהנדסים וטכנאים סורים לצד חברות בינלאומיות המתמחות בתחזוקת ובדיקת מטוסים. ברשות הדגישו כי המטוס הראשון כבר הגיע לנמל התעופה הבינלאומי של דמשק, לקראת כניסתו לשירות ברשת הקווים של החברה. במקביל, נמשכים ההליכים הטכניים, הכספיים והמשפטיים לקליטת ששת המטוסים הנוספים. לפי ההודעה הרשמית, השלמת קליטת כל שמונת המטוסים צפויה להגדיל באופן משמעותי את כושר ההפעלה של Syrian Airlines, לתמוך בפתיחת יעדים חדשים, להוסיף תדירויות בקווים קיימים, לשפר את סדירות הטיסות ולהרחיב את אפשרויות הנסיעה אל סוריה וממנה.
החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
יו"ר רשות התעופה האזרחית והתחבורה האווירית של סוריה, עומר אל-חוסרי, הגדיר את קבלת שני המטוסים הראשונים כ"צעד מעשי חדש" בתוכנית לשיקום המוביל הלאומי. גם מנכ"ל Syrian Airlines, קפטן אנוואר עכד, אמר כי המטוסים החדשים יעניקו לחברה גמישות תפעולית גדולה יותר ויסייעו לה להתמודד עם הביקוש הגובר לטיסות אל סוריה וממנה.





