מהדושפרה ועד הסמסה - המאפייה הבוכרית המיתולוגית נחתה בלוינסקי
אחרי שהפכו למוסד קולינרי בשוק התקווה ובשוק הכרמל, אלברט ופרידה מביאים את קסם התנורים המסורתיים ללב שוק לוינסקי עם סמסה פריכה, מנטי מהבילים ותבשילי קדירה שיחממו לכם את הלב
משולשים של אושר טהור. סמסה לוינסקי. צילום אוסנת גואטה יש רגעים שבהם שוק שלם משנה את הקצב שלו ברגע, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו בפינה חדשה ומטריפה בשוק לוינסקי. מי שמכיר את סמטאות שוק התקווה יודע שברחוב חנוך פועל מאז 1996 אחד המוסדות הכי אמיתיים ומרגשים בעיר. מאפייה בוכרית אותנטית שבה אלברט שומר בקנאות על מסורות אפייה עתיקות שעוברות מדור לדור.
עכשיו, אחרי שהקסם הזה כבר כבש בהצלחה גם את שוק הכרמל, מגיעה הבשורה ללוינסקי עם דוכן קטן, אינטימי ומלא נשמה שכבר מעורר גלי התרגשות בקרב כל מי שמבין באוכל.
הדוכן החדש בלוינסקי לוקח את כל העושר הזה ומרכז אותו למנות רחוב מדויקות, ממכרות ומנחמות להפליא. גולת הכותרת היא מאפי הסמסה הפריכים, המוכרים גם כגוז'ג'זה, שמתפצחים בפה במילוי בשר כבש קצוץ, עשיר בבצל ובשומן עסיסי, או בגרסה ירוקה של תרד. ההפתעה הגדולה ביותר מסתתרת דווקא בגרסת הבטטה, מילוי מתקתק ומתובל בעדינות שעושה פלאים לחך ומעיף את כל החושים.
סמסה שוק לוינסקי. צילום אוסנת גואטהלצד מגשי המאפים מתנשאים סירי ענק בתוך ענני אדים מפתים, מתוכם נשלפים כיסוני מנטי שמנמנים ורכים במיוחד. גם כאן, לצד הבשר המסורתי, גרסת הבטטה היא חובת טעימה אמיתית. לחובבי הבישול הארוך והמנחם, אלברט רוקח בסופי השבוע וגם בימים נבחרים סירים עמוקים של אושפלאו עשיר עם גזר ובשר, בחש ירקרק ששופע עשבי תיבול, והפייבוריטית המוחלטת, קערת מרק דושפרה חמצמצה ועמוקה עם דובדבנים חמוצים ועשרות כיסוני בשר קטנטנים בעבודת יד.
צילום אוסנת גואטהכל חדשות הקולינריה גם בערוץ ה-WhatsApp
אלברט ופרידה, יחד עם המשפחה שמובילה את הסניפים בשוק התקווה ובשוק הכרמל, יצרו פנינה אמיתית שמכניסה חמימות כנה, אותנטיות וריחות נפלאים לפסיפס של לוינסקי. זוהי תחנת חובה לכל מי שמחפש ביס מנחם, מרגש ולא מתחכם.
למרות המשיכה הטבעית לביס גדול בשר כבש שממלא את הפה בעונג משוגע, קחו גם מנטי בטטה או סמסה בטטה, לבוכרים יש כבוד גדול לירק לא פחות מהבשר והמילוי הזה פשוט יגרום לכם לעצום עיניים ולשניה להתנתק.
הבצק של הסמסה דק ופריך ונותן כבוד למילוי ואותו הדבר קורה במנטי עבודת יד, הבצק דקיק אבל עדיין נוכח, כזה שיודע לעטוף גם את המילוי העיקש ביותר.
עצירה כיפית של ממש.
פחמימות של זהב סמסה שוק לוינסקי. צילום אוסנת גואטהכמה זה עולה לנו
מאפה סמסה 15 עד 16 שקלים
צ׳יבורק 16 שקלים
מנת חמישה כיסוני מנטו 40 עד 45 שקלים
תבשילים 50 שקלים
מתי פתוח
שלישי 11:00 עד 17:00
שישי 10:00 עד 16:00
סמסה שוק לוינסקי. צילום אוסנת גואטה






