תל אביב 30°c
ניו יורק 19°c
לונדון 23°c
פריז 32°c
ברלין 23°c
אתונה 22°c
לרנקה 28°c
דווחו לנו
אא

התייקרות חדה באוגוסט: המדד עלה ב-0.7%, הנסיעות לחו״ל זינקו ב-9%

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אוגוסט ב-0.7% לעומת יולי והגיע לרמה של 105.8 נקודות. מתחילת השנה עלה המדד ב-2.1%, וב-12 החודשים האחרונים נרשמה עלייה של 1.5%

הלוואה הלוואה. צילום: Shutterstock

מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.7% בחודש אוגוסט 2026, לעומת חודש יולי, והגיע לרמה של 105.8 נקודות, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיף הוצאות על נסיעות לחו''ל וטיסות בארץ עם התייקרות של 9% באוגוסט. הירקות הטריים, שהתייקרו ב-2.9%, בסעיף התחבורה, שעלה ב-2.7%, בסעיף התרבות והבידור, שעלה ב-2.0%, ובסעיף הדיור, שעלה ב-0.6%.

מנגד, נרשמו ירידות מחירים בסעיפים הפירות הטריים, שמחיריהם ירדו ב-2.0%, ההלבשה, שירדה ב-0.8%, המזון, שירד ב-0.5%, והריהוט והציוד לבית, שירד ב-0.3%.

גם מדדים נוספים רשמו עלייה של 0.7% באוגוסט. מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות עלה ב-0.7% והגיע ל-106.0 נקודות, וכך גם מדד המחירים לצרכן ללא דיור, שהגיע ל-104.4 נקודות. מדד המחירים לצרכן ללא אנרגיה עלה ב-0.6% והגיע ל-105.8 נקודות.

עלייה של 2.1% מתחילת השנה

מתחילת שנת 2026 עלה מדד המחירים לצרכן ב-2.1%. מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות עלה בתקופה זו ב-2.2%, המדד ללא אנרגיה עלה ב-1.9%, והמדד ללא דיור עלה ב-1.6%.

בבחינת 12 החודשים האחרונים, מאוגוסט 2025 ועד אוגוסט 2026, עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.5%. המדד ללא ירקות ופירות עלה אף הוא ב-1.5%, המדד ללא אנרגיה עלה ב-1.3%, והמדד ללא דיור עלה ב-0.7%.

ומה מראה המגמה?

מדד המחירים לצרכן מנוכה עונתיות עלה באוגוסט ב-0.3%. גם מדד המחירים לצרכן ללא דיור מנוכה עונתיות ומדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור מנוכה עונתיות עלו ב-0.3% כל אחד.

על פי נתוני המגמה לתקופה שבין מאי לאוגוסט 2026, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן עמד על 2.0%. קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור עמד על 1.8%, ואילו קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא דיור הסתכם ב-1.2%.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מדד המחירים לצרכןהלמ"ס

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: