תל אביב 26°c
ניו יורק 23°c
לונדון 19°c
פריז 23°c
ברלין 17°c
אתונה 24°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

מדהים: כמעט רבע מכלל התיירים בקפריסין בחודש אוגוסט היו ישראלים וזה עוד לא הכל

בשעה שמספר התיירים הכולל בקפריסין ירד ב-3.3%, השוק הישראלי זינק ב-28.4% והגיע ל-135,628 תיירים בחודש אוגוסט 2026. ישראל התבססה כשוק התיירות השני בגודלו באי, אחרי בריטניה

איה נאפה, קפריסין. צילום: Shutterstock איה נאפה, קפריסין. צילום: Shutterstock

התיירות הישראלית לקפריסין רשמה באוגוסט 2026 עלייה חדה: 135,628 כניסות של תיירים מישראל, לעומת 105,597 באוגוסט אשתקד. מדובר בגידול שנתי של 28.4%, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של קפריסין שפורסמו בקפריסין.

ישראל הייתה שוק המקור השני בגודלו לתיירות בקפריסין, עם 23.3% מכלל הכניסות. בריטניה נותרה במקום הראשון עם 177,603 תיירים ונתח של 30.5%, אך מספר התיירים הבריטים ירד ב־8% לעומת השנה שעברה.

הנתון הישראלי בולט במיוחד על רקע היחלשות השוק הכולל: באוגוסט הגיעו לקפריסין 581,880 תיירים, ירידה של 3.3%. מתחילת השנה ועד סוף אוגוסט נרשמו 2.82 מיליון כניסות תיירים, 7% פחות מהתקופה המקבילה ב-2025.

נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס התייחס לאחרונה להתרחבות הקשר האווירי ואמר כי במהלך הקיץ נרשמו יותר מ-200 טיסות שבועיות מישראל, לעומת ממוצע קודם של כ-140 טיסות. הנתון הוצג על ידו במהלך פגישתו עם נשיא המדינה יצחק הרצוג.

נשיא המדינה הרצוג ונשיא קפריסין כריסטודולידיס. צילום: PIOנשיא המדינה הרצוג ונשיא קפריסין כריסטודולידיס. צילום: PIO

גם בהיבט הכלכלי הישראלים הם קהל משמעותי: לפי נתוני ההכנסות האחרונים הזמינים, ביוני הוציא תייר ישראלי בקפריסין בממוצע 174.27 אירו ליום, לעומת 103.98 אירו בקרב תיירים מבריטניה.

המשמעות לענף היא ברורה: למרות הירידה הכוללת בתיירות לקפריסין, הביקוש מישראל ממשיך להתחזק ומבסס את המדינה כאחד משוקי המקור החשובים ביותר לאי.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קפריסין

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: