תל אביב 27°c
ניו יורק 16°c
לונדון 22°c
פריז 26°c
ברלין 20°c
אתונה 19°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

יום של ירידות בבורסה: ת״א-90 איבד 0.81% והמניה שעלתה ב 10%

ת״א-35 ירד ב-0.26% ות״א-90 איבד 0.81%; אטראו עלתה בכ-10% במחזור חריג על רקע פרסומים על עסקה אפשרית בילין לפידות

ירידות שערים ירידות שערים

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום בירידות שערים במדדי הדגל. מדד ת״א-35 ירד ב-0.26%, מדד ת״א-90 איבד 0.81% ומדד ת״א-125 ירד ב-0.36%.

מניות הנדל״ן בלטו לשלילה. מדד ת״א-מניב חו״ל ירד ב-1.37%, ת״א-בנייה איבד 1.12%, ת״א נדל״ן-35 ירד ב-1.08% ות״א-נדל״ן השיל 1.03%. גם מדד ת״א-ביטוח ירד ב-1.33%.

מנגד, מדד ת״א-אנרגיה מתחדשת עלה ב-0.77%, ת״א-מזון הוסיף 0.66%, ת״א-תשתיות אנרגיה עלה ב-0.41%, ת״א-ביומד ב-0.38% ות״א-קלינטק ב-0.19%.

במדד ת״א-125 בלטו בעליות מבטח שמיר, שעלתה ב-4.39%, ווישור גלובלטק עם עלייה של 4.06%, גילת שעלתה ב-3.81%, פאלו אלטו עם 3.60% ואיילון עם 3.34%.

מנגד, אלקטרה נדל״ן ירדה ב-7.05%, קווליטאו איבדה 6.96%, קבוצת אקרשטיין ירדה ב-5.44%, מקס סטוק ב-4.48% ופרשקובסקי ב-3.74%.

אטראו זינקה בכ-10% על רקע הפרסומים על ילין לפידות

מחוץ למדד ת״א-125 בלטה מניית אטראו שוקי הון בזינוק של כ-10%, במחזור חריג של כ-9 מיליון שקל, לעומת מחזור יומי ממוצע של כ-1.6 מיליון שקל ב-90 ימי המסחר האחרונים.

העלייה במניה הגיעה על רקע פרסומים בתקשורת בנוגע לעסקה אפשרית בילין לפידות. אטראו מחזיקה בכ-50% מילין לפידות, המהווה את עיקר פעילותה.

על פי הפרסומים, העסקה שנבחנה משקפת לילין לפידות שווי של כ-3 מיליארד שקל. בהתאם לכך, שווי חלקה של אטראו עומד תיאורטית על כ-1.5 מיליארד שקל, לעומת שווי שוק של כ-980 מיליון שקל לאטראו, פער של יותר מ-50%, לפני התחשבות בדיסקאונט של חברת החזקות.

תגובת המניה משקפת עניין מצד המשקיעים באפשרות לעסקה, לצד אי-ודאות באשר להתממשותה, תנאיה ולוחות הזמנים שלה. במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח המיוחס לבעלי המניות של אטראו בכ-60 מיליון שקל. בקצב שנתי מדובר ברווח של כ-120 מיליון שקל, כך ששווי השוק הנוכחי משקף מכפיל רווח של כ-8.

גם לאחר העלייה היום, מניית אטראו נמוכה בכ-15.6% מתחילת השנה. הפרסומים מגיעים לאחר העסקה לרכישת השליטה באלטשולר שחם על ידי ווישור, ומחזירים למוקד את סוגיית השווי והמגמה של עסקאות ומיזוגים בענף בתי ההשקעות.

ירידות גם בשוק האג״ח

מחזור המסחר במניות הסתכם היום בכ-3.8 מיליארד שקל, באג״ח בכ-6.6 מיליארד שקל ובמק״מ בכ-1.9 מיליארד שקל נטו.

בשוק איגרות החוב הממשלתיות נרשמו ירידות שערים. מדד תל גוב-כללי ירד ב-0.25%, תל גוב-שקלי ירד ב-0.31% ותל גוב-צמודות איבד 0.24%.

באיגרות החוב הקונצרניות נרשמה יציבות יחסית. תל בונד-שקלי עלה ב-0.03% ותל בונד צמודות הוסיף 0.01%.

בוול סטריט נרשמות ירידות שערים, כאשר העלייה בתשואות איגרות החוב הממשלתיות מכבידה על שוק המניות. תשואת אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים מטפסת לכ-5.05%.

השווקים מגיבים לכותרות המשתנות סביב המגעים בין ארה״ב לאיראן בשולי עצרת האו״ם ולמסרים שמגיעים מהצדדים.

בשוק המט״ח הדולר נסחר סביב 3.017 שקלים, האירו סביב 3.442 שקלים והליש״ט סביב 4.007 שקלים.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: בורסה לניירות ערך בתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: