שגריר ארה"ב בישראל בהודעה מיוחדת ל-7.10: "ניצבים בתקיפות לצד ישראל והעם היהודי"
השגריר מייק האקבי פרסם הודעה מיוחדת לרגל שלוש שנים לטבח, לצד תמונה שלו מביקור בישובי העוטף: "המחבלים הפראיים ביצעו בגאווה את הפשעים הקטלניים והמחרידים ביותר נגד העם היהודי מאז השואה". על האנטישמיות הגואה כתב: "שנאת יהודים המבוססת על האשמות שקריות". ההודעה המלאה
שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי. צילום: U.S. Embassy Jerusalem החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
השנה אנו מציינים את יום השנה השלישי למתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר, שבה ארגון חמאס - הנתמך על ידי איראן - פלש לישראל ביום החג היהודי שמחת תורה ובשבת.
אותם מחבלים פראיים ביצעו בגאווה את הפשעים הקטלניים והמחרידים ביותר נגד העם היהודי מאז השואה. חמאס טבח ביותר מ-1,200 גברים, נשים וילדים חפים מפשע - בהם עשרות אמריקאים - וגרר 250 נוספים אל המרתפים בעזה באכזריות ברברית שהזדעזע ממנה העולם כולו.
כפי שציין הנשיא טראמפ בצדק, אותו יום הזכיר לרבים מאיתנו את ה-11 בספטמבר 2001, אז רצחו מחבלים אסלאמיסטים קיצוניים, המונעים משנאה דומה, למעלה מ-3,000 אמריקאים. יהי רצון שיום זה ישמש תזכורת חדה לסיבה שבגללה אנו ניצבים כתף אל כתף עם ישראל. אנו חולקים ערכים יהודיים-נוצריים המאחדים בינינו, וכן את אותם אויבי טרור המבקשים להשמידנו. הם לא ינצחו.
העם היהודי מתמודד עם עלייה משמעותית באנטישמיות. שנאת יהודים בלתי רציונלית זו אינה מכוונת רק כלפי יהודים ברחבי העולם, אלא גם משמיצה באובססיביות את המדינה היהודית היחידה, תוך שימוש בהאשמות שקריות וחסרות בסיס.
אנו ניצבים בתקיפות לצד ישראל והעם היהודי. אנו מתפללים למען הקורבנות, משפחותיהם והניצולים. יהי זכרם ברוך.







