תל אביב 24°c
ניו יורק 11°c
לונדון 14°c
פריז 12°c
ברלין 13°c
אתונה 21°c
לרנקה 22°c
דווחו לנו לוח טיסות
אא

פחות רעש בשכונה: פתרון חשמלי מלא לפינוי האשפה מגיע לישראל

המשאית החשמלית של מרצדס מיועדת לפינוי פסולת עירונית ללא פליטות ממערכת ההנעה ולצמצום הרעש והריחות בזמן האיסוף. המשאיות הראשונות זמינות לאספקה מיידית, על רקע קידום המעבר של רשויות מקומיות בישראל לתברואה חשמלית

נתי מלול, זהר בלום ואייל שגב נתי מלול, זהר בלום ואייל שגב. צילום: בלזר יח''צ

המעבר לכלי רכב חשמליים מגיע גם לתחום פינוי הפסולת.

כלמוביל וקבוצת אלון מבית אלבר מציעות לרשויות המקומיות ולחברות התברואה בישראל פתרון שבו לא רק המשאית נוסעת באמצעות חשמל, אלא גם מערכת דחיסת האשפה פועלת באופן חשמלי, ללא שימוש במנגנון הידראולי מסורתי.

המערכת מבוססת על שלדת Mercedes-Benz eEconic החשמלית, שעליה מותקן דחס רוטורי מתוצרת MUT האוסטרית. לפי החברות, השילוב נועד לאפשר איסוף פסולת בסביבה עירונית תוך צמצום רעשי העבודה, פליטות מזהמים ממערכת ההנעה והסיכון לדליפת נוזלים ולהפצת ריחות בזמן פינוי האשפה. המשאיות הראשונות זמינות לאספקה מיידית, וכמה רשויות מקומיות כבר בוחנות את האפשרות להשתמש בהן.

המשאית מצוידת בסוללות בקיבולת כוללת של 336 קוט"ש, המחולקות לשלושה מארזים. לפי נתוני החברה, הסוללות נועדו לספק טווח המתאים לרוב מסלולי איסוף הפסולת העירוניים במהלך משמרת עבודה אחת, בהתאם לתנאי השטח ולדפוסי השימוש. מערכת הטעינה תומכת בהספק של עד 160 קילוואט, ובתנאים המתאימים ניתן לטעון את הסוללה מ-20% ל-80% בתוך כ-75 דקות.

הדחס הרוטורי מיועד לטיפול בסוגים שונים של פסולת, ובהם פסולת ביתית, אורגנית ורטובה, לרבות שאריות מטבחים ופסולת מסחרית דומה. הוא מבוסס על תוף מסתובב מפלדת אל-חלד, שלפי נתוני היצרנית מאפשר לדחוס את הפסולת עד פי שישה מנפחה המקורי ולערבב אותה באופן אחיד. המבנה האטום נועד לצמצם דליפת נוזלים וריחות במהלך האיסוף והריקון, ואילו השימוש בנירוסטה נועד להאריך את חיי המערכת.

לצד מערכת ההנעה והדחיסה, הדגם כולל גם התאמות לעבודה בתנאים עירוניים צפופים. מערכת ההרמה החשמלית MUT EcoLift עומדת, לפי החברה, בתקן האירופי EN 840. תא הנהג מתאפיין ברצפה נמוכה ובשתי מדרגות כניסה, וכן בדלת בצד הנוסע עם זיגוג עד הרצפה, שנועדה לשפר את שדה הראייה. מערכות הבטיחות כוללות מצלמות, מערכת בלימת חירום Active Brake Assist 6, מערכות סיוע להגנה קדמית וצדדית ומצלמת נסיעה לאחור.

השקת המשאית מתרחשת בתקופה שבה מקודמת בישראל הרחבת השימוש בכלי רכב מאופסי פליטות בשירות הרשויות המקומיות. בשנת 2025 הוענקו, לפי נתוני החברות, מענקים בהיקף כולל של כ-8 מיליון שקלים ל-11 רשויות מקומיות, לצורך רכישת כ-20 משאיות אשפה חשמליות במקום משאיות דיזל. מועד המימוש שנקבע למענקים הוא עד שנת 2027.

ניר דקל, סמנכ"ל רכבי עבודה לעסקים בכלמוביל, מסר: "השקת ה-eEconic מהווה מהפכה באיכות החיים ובתברואה של תושבים רבים בישראל, כאשר בזכות החיבור של כלמוביל וקבוצת אלון, נמצא לראשונה פתרון שהוא 100% חשמלי לאיסוף הפסולת העירונית. המשמעות עבור הרשויות המקומיות, ובעיקר עבור התושבים, היא איסוף אשפה שקט לחלוטין, ללא זיהום אוויר וללא ריחות, גם בלב שכונות מגורים ובשעות הבוקר המוקדמות".

נתי מלול, מנכ"ל קבוצת אלון, ציין: "זהו יום חג לכל מי שאיכות החיים והסביבה בישראל נר לרגליו. בקבוצת אלון התחלנו את המעבר מדיזל למנועים חשמליים והיום אנו משלימים יחד עם כלמוביל את המהלך במלואו כשגם הרכב החשמלי וגם הדחסן, שיוצרים את הרעשים וזיהום האוויר הם חשמליים. זה הישג ענק עבור הרשויות המקומיות ותושבי ישראל ביעילות, בבטיחות, בקיימות ושיפור ממשי של סביבת החיים לתושבים שיוכלו להוסיף שעות שינה בשעות הבוקר המוקדמות, בזכות העובדה שאיסוף האשפה יעשה ביעילות אנרגטית ובשקט מוחלט שלא יעיר איש".

נתוני טווח הנסיעה וצריכת החשמל בפועל עשויים להשתנות בהתאם לתנאי הדרך, אופי הנהיגה, מצב הסוללה ותחזוקת הרכב. גם זמן הטעינה בפועל תלוי, בין היתר, במאפייני עמדת הטעינה ובתנאי הטמפרטורה.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רכבכלמובילרכבים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: