בלי ההצהרה הזו לא תעלו למטוס: הדרישה החדשה לטסים לארה״ב
הדרישה תחול על כלל הנוסעים בטיסות מכל מדינה לארה״ב, כולל מישראל ובקונקשן: החל מנובמבר יהיה עליהם להצהיר שלא שהו בקונגו הדמוקרטית ב-21 הימים שלפני הטיסה. הצו נועד למנוע את התפשטות האבולה ותוקפו עד 18 בדצמבר, אלא אם ישונה
בלי ההצהרה הזו לא תעלו למטוס: הדרישה החדשה לטסים לארה״ב. צילום: Shutterstock החדשות של PassportNews בערוץ ה-WhatsApp
נוסעים לארצות הברית יידרשו בקרוב להשלים הצהרה נוספת לפני העלייה למטוס. צו שפורסם ב-22 באוקטובר מחייב נוסעים בטיסות מחו״ל לארה״ב להצהיר כי לא שהו ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו במהלך 21 הימים שקדמו לטיסה.
הדרישה תחול על טיסות שייצאו החל מ-3 בנובמבר 2026 בשעה 23:59 לפי שעון החוף המזרחי בארה״ב. היא נועדה לצמצם את הסיכון לכניסת אבולה למדינה.
החובה תחול גם על הטסים מישראל, על אזרחים אמריקאים ועל נוסעים הנוחתים בארה״ב לצורך קונקשן למדינה אחרת, בכפוף לחריגים מאושרים.
חברות התעופה יחויבו לוודא שההצהרה הושלמה ונחתמה, בנייר או באמצעים דיגיטליים, ולמנוע עלייה למטוס מנוסעים שלא יגישו אותה.
לכל נוסע נדרשת הצהרה נפרדת. עבור ילדים מתחת לגיל 18 יוכלו לחתום הורה או אדם מורשה.
הצו זמני ויישאר בתוקף עד 18 בדצמבר 2026, אלא אם יבוטל או ישונה קודם לכן. הארכתו תחייב החלטה נוספת בהתאם להתפתחויות.





