מבצע נרחב: הרשות לאכיפה במקרקעין דורשת לחשוף ניגודי העניינים של חברי מוסדות התכנון
מהלך ביקורת מקיף ב-121 ועדות לתכנון ובנייה ברחבי הארץ מציב אולטימטום של שבעה ימים להמצאת כלל ההסדרים והמסמכים, במטרה להבטיח את תקינות ההחלטות ואת אמון הציבור
צילום: Shutterstock כל עדכוני הפיננסים בערוץ ה-WhatsApp
הרשות לאכיפה במקרקעין פתחה השבוע במהלך ביקורת ובקרה רחב היקף המקיף ב-121 ועדות לתכנון ובנייה בכל רחבי המדינה. במסגרת המהלך, פנתה הרשות למוסדות התכנון בדרישה רשמית לחשוף ולהעביר לידיה את כלל הסדרי ניגוד העניינים של חברי הוועדות וזאת בתוך שבעה ימים בלבד.
הצעד הנוכחי מגיע בהמשך לביקורת ראשונית שנערכה כבר בעשר ועדות שהעבירו את מסמכיהן לבדיקה.
הדרישה הנוכחית מתבססת על סמכויות הפיקוח והבקרה המוקנות לרשות מכוח חוק התכנון והבנייה, המאפשרות לה לדרוש כל מסמך הנחוץ לביצוע תפקידה ובפרט לבחינת תקינות ההסדרים למניעת ניגודי עניינים בקרב מקבלי ההחלטות.
תנאי יסודי לתקינות פעילות מוסדות התכנון
ברשות לאכיפה במקרקעין מדגישים כי הקפדה מלאה על הסדרי ניגוד העניינים מהווה תנאי יסודי ובלתי מתפשר לשמירה על אמון הציבור במערכת התכנון והבנייה. ברשות ציינו כי הסמכויות הנתונות לחברי הוועדות מחייבות אחריות ציבורית כבדה, שקיפות מרבית ועמידה מדוקדקת בהוראות החוק.
עוד נמסר כי הרשות תמשיך להפעיל את כלל כלי הבקרה והסמכויות שבידיה, מתוך מטרה להבטיח כי ההכרעות התכנוניות בכלל המוסדות מתקבלות בהגינות, בענייניות ולפי כללי המנהל התקין.




