חשש למונופול ולהתייקרות הטיסות: האזהרה החריפה נגד המהלך של ענקיות התעופה
רשות התחרות הקנדית מזהירה כי הרחבת התיאום בין אייר קנדה ויונייטד עלולה לפגוע בתחרות בעשרה קווים בין קנדה לארה״ב ולגרום לנזק של מיליוני דולרים לנוסעים מדי שנה. בחמישה מהקווים הן מחזיקות יחד בכל תנועת הנוסעים הישירה
מטוסי אייר קנדה ו-United. צילום: Shutterstock כל חדשות התעופה גם בערוץ ה-WhatsApp
רשות התחרות הקנדית מזהירה מפני פגיעה בתחרות ועליית מחירים בעקבות הסדר מוצע בין יונייטד איירליינס לאייר קנדה. בהודעה שפורסמה אתמול, 28 באוקטובר, מסרה הרשות כי בחינתה העלתה שהרחבת שיתוף הפעולה צפויה לפגוע בתחרות בעשרה קווים בין קנדה לארצות הברית.
ההסדר יאפשר לחברות להרחיב את התיאום ביניהן, לרבות בתמחור, בקווים שבהם תיאום כזה מוגבל כיום מכוח הסכם משנת 2012. ההגבלות עדיין בתוקף.
לפי הרשות, שתי החברות מחזיקות יחד בכל תנועת הנוסעים הישירה בחמישה מעשרת הקווים ובנתחי שוק משמעותיים באחרים. להערכתה, המהלך יוביל להתייקרות ברוב הקווים ולנזק של מיליוני דולרים לצרכנים מדי שנה.
הרשות מציינת כי חסמי הכניסה וההתרחבות גבוהים, ולכן לא סביר שחברות אחרות ירסנו את כוחן של יונייטד ואייר קנדה. כתוצאה מכך, ההסדר עלול ליצור או לחזק מצב של מונופול או כמעט מונופול בכמה מהקווים.
ממצאי הרשות הועברו לשר התחבורה הקנדי, שיבחן אותם במסגרת בדיקת האינטרס הציבורי ויחליט אם לאשר את ההסדר.







