תל אביב 19°c
ניו יורק 15°c
לונדון 10°c
פריז 11°c
ברלין 6°c
אתונה 14°c
לרנקה 20°c
דווחו לנו לוח טיסות
אא

משטרת קרקוב חושפת את אזרחות החשוד בירי הקטלני ומכחישה דיווחים על הרוג נוסף

התפתחות בחקירת אירוע הירי באחד ממוקדי התיירות המפורסמים בפולין: המשטרה מאשרת כי החשוד הוא אזרח פולני ונמצא בידיה. במקביל, הרשויות מכחישות דיווחים על מותו של שוטר ועל חיפושים אחר יורה נוסף

משטרת קרקוב: החשוד בירי פולני. צילום: Shutterstock משטרת קרקוב: החשוד בירי פולני. צילום: Shutterstock

התפתחות נוספת באירוע הירי הקשה שהתרחש היום (שבת, 7 בנובמבר 2026) באזור הכיכר המרכזית (Rynek Główny) בעיר קרקוב שבפולין, אחד מאתרי התיירות המרכזיים במדינה.

בהודעת עדכון שפרסמה משטרת פולין נמסר כי החשוד בביצוע הירי הוא אזרח הרפובליקה של פולין, וכי הוא נמצא בידי המשטרה.

ההודעה החדשה מגיעה לאחר שעות של דיווחים ועדכונים מהזירה, שבמהלכן הופצו גם טענות על מעורבותם של חשודים נוספים ועל פגיעה קטלנית בשוטר.

המשטרה הפולנית מבקשת כעת להעמיד דברים על דיוקם ומכחישה באופן מפורש שניים מהדיווחים שהופצו בעקבות האירוע.

ראשית, במשטרה מבהירים כי הדיווח על מותו של שוטר אינו נכון. שנית, הרשויות מכחישות את הטענות שלפיהן מתנהל מצוד אחר חשוד נוסף במעורבות בירי.

על פי ההודעה, החשוד היחיד הידוע למשטרה בקשר לאירוע נמצא בידיה, ולכן אין בסיס לטענות על חיפושים אחר יורה שני.

מדובר בהבהרה משמעותית נוכח החשש שהתעורר בעקבות האירוע באזור הכיכר המרכזית, המושכת לאורך השנה מבקרים רבים ותיירים מרחבי העולם.

כפי שפורסם מוקדם יותר ב-PassportNews, אירוע הירי התרחש באזור השוק המרכזי ההיסטורי של קרקוב. בעקבותיו הוזעקו למקום כוחות משטרה, חילוץ והצלה, והרשויות קראו לציבור להתרחק מהאזורים שבהם מתבצעת פעילות של כוחות החירום.

הכיכר המרכזית של קרקוב היא אחת הכיכרות ההיסטוריות הידועות באירופה ונחשבת למוקד מרכזי עבור תיירים המבקרים בעיר. באזור פועלים בתי מלון, מסעדות, בתי קפה, חנויות ואתרים היסטוריים, והוא מושך מבקרים רבים גם בסופי שבוע.

בהודעה החדשה המשטרה אינה מפרטת את נסיבות הירי, את המניע האפשרי או את זהות החשוד מעבר לאזרחותו הפולנית. כמו כן, לא נמסרו בה נתונים חדשים על מספר הנפגעים האחרון שעמד על 5 הרוגים וכ-15 פצועים.

הרשויות ממשיכות לטפל באירוע, כאשר הודעת המשטרה החדשה מבהירה כי בשלב זה ידוע לה על חשוד אחד בלבד, הנמצא בידיה.

ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק, כתב היום (7 בנובמבר) בחשבון X הרשמי שלו: "אני מקבל עדכונים שוטפים משר הפנים על המצב בקרקוב בעקבות אירוע הירי הטרגי. המשטרה חוקרת את הרקע ואת כלל נסיבות המתקפה."

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פוליןקרקוב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: