אא

אטרקציה קולינרית בפריז: אוטובוס גורמה

עיר האורות מהממת אותנו עם מיזם קולינרי המכונה: בסטרונום. שילוב של אוטובוס וגסטרונומיה. מדובר באוטובוס קומותיים שהוסב למסעדת גורמה ניידת המציעה ארוחה וסיור ממונע הכולל תצפית על כל האייקונים המפורסמים של העיר. ובקיצור, או מון דייה. צפו

פריז מציגה: אוטובוס גורמה. צילום: ספיר פרץ זילברמן|פריז: מסעדה בתוך אוטובוס. צילום: ספיר פרץ זילברמן|השף והצילחות באוטובוס הגורמה בפריז.  צילו פריז מציגה: אוטובוס גורמה. צילום: ספיר פרץ זילברמן|פריז: מסעדה בתוך אוטובוס. צילום: ספיר פרץ זילברמן|השף והצילחות באוטובוס הגורמה בפריז. צילו

מה עוד לא נאמר ונכתב עליה? הכל, ומכל זווית אפשרית. וכל ניסיון לחדש משהו למישהו אודותיה, הוא משימה בלתי אפשרית. שהרי פריז, עיר האורות, בירת מדינת השאנסונים והקרואסונים, היא אחת הערים המתויירות, המצולמות והמתוסרטות ביותר בפלנטה. גם במונחים ארצישראליים, כבודה במקומה מונח: למעלה מ-648 אלף נוסעים טסו מנתב"ג לפריז (כיעד ראשון ובחזרה) בתשעת החודשים הראשונים של 2017. מספר הממצב אותה במקום השני כיעד ראשון מישראל ואליה.

מצוידים בתחושה הזו, הגענו לפריז. ואז, הפתעה. בירת הקולינריה העולמית, שאינה שוקטת על שמריה, מהממת אותנו עם מיזם קולינרי המכונה: bustronome - שילוב של אוטובוס וגסטרונומיה. כלומר, מסעדת שף בתוך אוטובוס קומותיים שהוסב למסעדת גורמה ניידת. בקומה הראשונה ממוקמים המטבח והשירותים; בשנייה שולחנות ערוכים למשעי עם מפות לבנות וסרוויס מודרני וכיסאות ל-38 סועדים, ושוס אחד אדיר: גג זכוכית שקוף, המאפשר לסועדים תצפית פנורמית על כל האייקונים האגדיים של פריז: מגדל אייפל, הלובר, האופרה גרנייה, הנוטרדאם, השאנז-אליזה ולוקיישנים מפורסמים נוספים. גם נקודת האיסוף מרגשת, סמוך לשער הניצחון.

השף והצילחות באוטובוס הגורמה בפריז. צילום: ספיר פרץ- זילברמן

האפשרויות הן לסיור ארוחת צהריים הנמשך שעתיים ורבע או סיור ארוחת ערב האורך שעתיים וחצי. (האוטובוס נוסע במהירות מקסימלית של 40 קמ"ש כדי לאפשר לסועדים לסעוד ללא טלטלות מיותרות). התפריט משתנה בהתאם לעונה ולגחמות השף. אנחנו הלכנו על הדינר שהחלה באפריטיף, המשיכה בשתי מנות עיקריות על טהרת הדגים בליווי יינות מצוינים והסתיימה בקינוח משובח לצד שתייה חמה. הוגשו לנו מנות כמו ירקות העונה עם שמן זית דבש וליים כמנה ראשונה; רביולי ממולא בכבד אווז, פטריות ועשבי תיבול ברוטב מרק מוקצף כמנת ביניים; דג אפוי ברוטב ארטישוק ותפוחי אדמה עם תבלינים ועוף עם מחית תירס, כרוב ואגס קלוי למנה עיקרית ועוד ועוד. כל זה, בתוספת לסיור עצמו ברחבי העיר (המלווה בהסברים ב-8 שפות באמצעות מכשיר קטן המונח על גבי השולחן) - תמורת 130 אירו לאדם (100 אירו ללא שתייה). פריז: מסעדה בתוך אוטובוס. צילום: ספיר פרץ זילברמן

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מבזקיםכללי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: