אא

״קלאסיקה״ קולינרית: דינר ירושלמי חלומי ב-״צ׳אקרה״

כחלק מיומיים קולינריים בירושלים, פקדנו את מסעדת ״צ׳אקרה״ לדינר ירושלמי חגיגי ואפשר לומר שלגמרי נפתחו לנו הצ׳אקרות, בקטע טוב כמובן

אויסטרים. צילום: בת שי אויסטרים. צילום: בת שי

הצ׳אקרה איננה שחקנית חדשה במגרש הקולינרי הירושלמי ולמרות זאת, נותנת פייט רציני לקבוצת מחניודה, מלכת הכיתה הנוכחית של ירושלים. בצ׳אקרה לא מחפשים להמציא את הגלגל מחדש, הם פשוט יודעים לגלגל אותו באופן הכי מדוייק שיש. פה תמצאו את הקלאסיקות הקולינריות הכי גדולות בגרסתן המפוארת ביותר, שתגרום לכם ללקק את האצבעות בהנאה. התחלנו את הערב בפוקאצ׳ה חמימה ובאויסטרים משגעים וטריים. חוץ מזה שאני סאקרית של אוייסטרים, הצ׳אקרה מגישים אותם בליווי פינגר ליים ובקבוקון מיני של טבסקו, שמיד המיס אותי מרוב חמידות. לשולחן זרם סלט קיסר מדוייק, פלפלי פדרון מטוגנים לשלמות, וסביצ׳ה ספייסי טונה על לחם קלוי עם איולי to-die-for. פוקצ׳ה חמימה ומטבלים. צילום: בת-שי עוז טרטר ספייסי טונה על לחם. צילום: בת-שי עוז חשבתם שסיימנו עם הראשונות? מה פתאום! המשכנו עם מנת רוסטביף סינטה בליווי איולי טונה וצלפים, מנה טעימה ולא מתחכמת ומנת טרטר אינטיאס על לאבנה עיזים ושקדים קלויים שהייתה ביס מדוייק של קיץ מרענן בפה. ואיך אפשר בלי אחת המנות המזוהות ביותר עם הצ׳אקרה? אניילוטי קרם כרובית, מסקרפונה, חמאת שום ולימון כמובן. וואו, האניילוטי הרגיש קצת כמו לאכול עננים קטנים, חמצמצים וחמאתיים שריפדו לי בהנאה את הבטן. לכל הטוב הזה הצטרפה מנת שרימפס מופלאה בליווי פרחי זוקיני מלאים בקציצות דג שהייתה פשוט וואו. אניילוטי. צילום: בת-שי עוז הערב המשיך להסלים לכיוון פירות הים והדגים (לא התחשק לנו בשר באותו ערב) וכששמענו שיש היום סרטנים בתפריט, ישר קפצנו על המציאה. הצבתות לפירוק הסרטנים לא איחרו להגיע, ואיתם שלושה סרטנים בליווי ציר חמאתי מפוצץ בעירית, שהיו לא פחות מנהדרים. לסיום סיומת (לקינוחים יש קיבה נפרדת, לא לדאוג), הגיע פילה דג ים, לצד ניוקי רכים בצורה לא רגילה ברוטב עגבניות קלמטה וקונפי שום. כל מנה שהגיעה הייתה יותר טעימה מהשנייה והדיוק והפשטות של כל מנה, פשוט קנו אותי לחלוטין. צילום: בת-שי עוז צבתות לפירוק סרטנים. צילום: בת-שי עוז לקינוח נהננו מגלידת פיסטוק מטריפה, שהצ׳אקרה מכינים אצלם במטבח. חוץ מזה, לא הסכימו שנלך מבלי לטעום את גם מוס השוקולד, שהיה גם כן, קלאסיקה פשוטה אך מדוייקת וטעימה להחריד. צילום: בת-שי עוז הביקור בצ׳אקרה אינו זול, אבל לטעמי שווה כל שקל. אני כבר מחכה לאירוע החגיגי הבא שלי בעיר הבירה על מנת לשוב ולזלול בהנאה את כל הטוב הזה עוד פעם. אני לא בעד השוואות (סתם על מי אני עובדת), אבל הערב המשגע הזה על הבר בצ׳אקרה, לגמרי הזכיר לי את הוויב של הוטל מונטיפיורי בתל אביב - קלאס באפס מאמץ, אוכל מדוייק, לא מתיימר ושירות יוצא דופן. בשיחת הטלפון למחרת, כשהתקשרתי לחברה טובה להשתפך על הערב המהמם שהיה לי, קראתי לצ׳אקרה ״ההוטל של ירושלים״. כנראה ההשוואה הייתה לי בתת מודע עוד לפני שהתיישבתי לכתוב אפילו. צילום: בת-שי עוז צילום: בת-שי עוז שעות פעילות: משני עד שישי - 18:00-00:00 ניתן לערוך במסעדה גם אירועי בוקר, צהריים וערב לקבוצות בתיאום מראש.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chakra | צ׳אקרה (@chakrarest)

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תיירותמבזקיםירושליםPassFoodNews בארץpassfoodnews

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: