אגדה של מתכון: כך תכינו רוסטביף בנוסח גלילי לליל הסדר כמו במלון יערות הכרמל
מתלבטים מה לבשל לארוחת ליל הסדר המשפחתית? קבלו מתכון קל של אמיר כלפון, שף אחוזת יערות הכרמל של רשת המלונות ישרוטל, להכנת נתח עסיסי
מה דעתכם על רוסטביף לליל הסדר כמו במסעדה? אם לשפוט את אופן ההכנה לפי המתכון של אמיר כלפון, שף אחוזת יערות הכרמל של רשת מלונות ישרוטל - זה ממש קל. הנה, קראו בעצמכם:
המנה:
רוסטביץ בניחוחות יין ורוזמרין מהגליל הנתח.
חומרים ל-4-6 מנות:
1 ק"ג נתח סינטה בקר מיושן עם מעט שומן מעל.
2 גבעולי רוזמרין.
חומרים למשרה:
3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים.
2 כפות שמן זית.
1 כף דבש.
6 שיני שום כתושות.
120 מ"ל (חצי כוס) יין אדום יבש.
1 כף גרגירי כוסברה קלויים.
חצי כית צ'ילי גרוס יבש (לא חובה).
עלים מ-2 גבעולי תימין.
אופן הכנה:
-
מערבבים את כל חומרי המשרה לקבלת מרקם אחיד ומורחים בו את נתח הסינטה מכל הצדדים. מניחים את גבעולי הרוזמרין על הנתח ומשהים במקרר למספר שעות, ואם ניתן אז ללילה שלם.
- מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצלייה כדי להביא אותו לטמפרטורת החדר. זה חשוב כי אחרת הוא יגרום לירידת הטמפרטורה בתנור.
-
מחממים תנור ל-250 מעלות.
-
מניחים את הנתח (כשהשמן כלפי מעלה) על רשת צלייה אותה שמים מעל תבנית אפייה וצולים 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב ושחום.
-
מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, יוצקים חצי כוס מים לתבנית שמתחת (כדי למנוע שריפת שומנים שיטפטפו על התבנית וגם כדי להבטיח שהנתח יהיה עסיסי יותר).
- צולים 20 דקות נוספות לדרגות מידיום.
-
מניחים לנתח הצלוי לנוח רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה הזמן שבו הנתח משלים את הבישול והחום מתפזר בו באופן אחיד. אם פורסים מיד, המיצים המבעבעים בו עדיין, יזלגו החוצה וישאירו אותו יבש.
הטיפ של אמיר כלפון, שף אחוזת יערות הכרמל:
"אם אתם חובבי רוסטיבף, אני ממליץ על קניית מד חום לצליית בשר, כך תוכלו תמיד לשלוט במידת העשייה הרצויה".
ועוד דבר:
באחוזה הרוסטביף מוגש עם בצלים מזוגגים ורוטב יין אדום.