רשת "אוליב רימונים" מבקשת עיכוב הליכים בשל חובות של כ-35 מיליון שקל
הרשת הגישה בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בחיפה, וטוענת כי מגפת הקורונה פגעה בה קשות. מבקשת להפעיל את שמונת המלונות הרווחיים ביותר בלבד
רשת מלונות "אוליב רימונים" בבעלות פורת ניהול מלונות בע"מ פנתה לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה דחופה לעיכוב הליכים ומתן סעדים זמניים לשם גיבוש הסדר חוב.
הרשת המפעילה כ-18 בתי מלון טוענת כי סך החובות של הקבוצה למערכת הבנקאית, לגופי אשראי חוץ בנקאיים, לספקים, לעובדים ולרשויות הינו כ-30-35 מיליון שקל. בנוסף, קיים לרשת חוב בגין הלוואות בעלים והלוואות מבני משפחה אשר הזרימו בשנים האחרונות בסך כולל של כ-18 מיליון שקל.
בבקשה לבית המשפט ע"י עורכי הדין שי מילוא, יניב אינסל היא טוענת כי "עד לפרוץ מגפת הקורונה, הרשת שגשגה והתרחבה, באופן שהכנסותיה לשנת 2019 עמדו על סך של 49.085,839 מיליון שקל. צפי ההכנסות כולל מפתיחת המלונות החדשים שנפתחו ב-2020 היה כ-80 מיליון שקל, אך לאור הקורונה בשנת 2002 עמדו הכנסותיה על 21.854,231 מיליון שקל ובשנת 2020 עמדו הכנסותיה על כ-62 מיליון שקל ובשנת 2022 עמדו הכנסותיה על כ-79 מיליון שקל, סכומים נמוכים מהצפוי. הפגיעה המהותית יותר הייתה במלונות תל אביב וירושלים של הקבוצה, אשר נפגעו קשות".
עוד טוענת הרשת כי בתקופת הקורונה מרבית המשכירים לא הסכימו לוותר על דמי השכירות וכי מענקי הקורונה שהתקבלו מהמדינה לא כיסו את הוצאותיה. כמו כן במקביל הקבוצה נטלה הלוואות מהבנקים, והלוואות מגורמים נוספים אשר הלכו ותפחו לנוכח ההעלאה החדה בשיעורי הריבית במשק, שחלו בשנה האחרונה "באופן שעלויות האשראי והחזריהם 'בלעו' את הרווח התפעולי של הרשת, שעמד בשנת 2022 עך סך של 4.697,095 מיליון שקל".
הרשת הפעילה כ-18 בתי מלון ולאור המצב הכלכלי אליו נקלעה היא דאגה כדי לצמצם נזקים לסיים חוזים מכבידים של מלונות קטנים.
במסגרת תכנית הכלכלית להבראת הרשת היא רוצה להמשיך להפעיל את שמונת המלונות הרווחים ביותר בלבד, תוך סגירת כל יתר המלונות שאינם רווחיים והעברת מלון נוסף לניהול רשת אחרת באופן המשאיר שולי רווח קבועים בגובה של 30,000 שקל בחודש ביחס לדמי השכירות אותם משלמת הרשת לבעלי הנכס (מלון ביר-גארדן בתל אביב).
כמו כן בכוונת החברה לצאת מתחום המזון והמשקאות בהפעלה עצמית, תוך הפיכתם למוקד רווח נפרד באמצעות יצירת שיתופי פעולה עם גורמי הסעדה אשר ישתמשו בתשתיות המלונות השונים לתורך הפעלת שירותי הסעדה לאורחים, מלבד אורחי בתי המלון (הפעלת מסעדה), וכן באמצעות התקשרות עם ספקי מזון מקומיים (בתי קפה, חברות קייטרינג) שיספקו לאורחי המלונות מזון מוכן במלונות שאינם מתאימים להפעלת מסעדה בתחומם.
כמו כן מציינים כי במסגרת זו תיבחן האפשרות להסב את חצר מלון וןאייט-האוס בכיכר דיזינגוף לבית קפה אשר ישמש כמוקד רווח נפרד.