זה משרד מפואר? חדר מלון? לא. זו המחלקה הראשונה החדשה של British Airways
חברת הדגל הבריטית חושפת את המחלקה הראשונה החדשה שתיכנס לשירות בחברה ב-2026 במטוסי ה-A380 ובהמשך ב-777X. בין החידושים: מסך 32", מיטה באורך 2 מטרים, טאבלט אלחוטי ופרטיות מקסימלית. כך זה נראה
סוויטת המחלקה הראשונה החדשה של בריטיש איירווייס (צילום: BRITISH AIRWAYS) חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
התחרות על מחלקות היוקרה בשמיים לא עוצרת.
בריטיש איירווייס חשפה אמש (25.11) את ה-First Suite, סוויטת המחלקה הראשונה החדשה שלה, שתגיע ל-12 מטוסי החברה מדגם AIRBUS A380 בתחילת 2026 לאחר שיעברו שיפוץ מקיף.
צילום: BRITISH AIRWAYSהסוויטה החדשה כוללת מושב ברוחב של 36.5" שהופך למיטה שטוחה באורך של שני מטרים, טלוויזיית 4K בגודל 32", תאורת אווירה וקיר דקורטיבי. לכל סוויטה דלת המספקת פרטיות אך מאפשרת לנוסע לראות מה קורה מחוץ לסוויטה. אם תרצו, סוג של סוויטת מלון יוקרתית מעופפת.
צילום: BRITISH AIRWAYSהנוסעים יוכלו לעשות שימוש בתאי אחסון מרובים, כולל ארון בגדים חיצוני עם מקום לתליית חליפה בגודל מלא, אחסון נוסף מתחת למושב וארון שיכול להתאים לתיק גב.
צילום: BRITISH AIRWAYSשולחן האוכל בסוויטה בנוי בצורה כזו שהוא יכול לשמש שני נוסעים ביחד היושבים זה מול זה. השולחן יכול גם לשמש לעבודה, מה שהופך את הסוויטה למשרד מפואר של ממש.
צילום: BRITISH AIRWAYSבפן הדיגיטלי, הסוויטות כוללות שקעי USB ו-USB-C, וכן טאבלט שליטה אלחוטי.
צילום: BRITISH AIRWAYS"אנו גאים לפרוץ את גבולות הנוחות, היוקרה והמודרניות, תוך התחשבות בהעדפות ובציפיות של הלקוחות עד לפרטים הקטנים ביותר", אמר מנהל הלקוחות הראשי של בריטיש איירווייס, קאלום למינג, שהוסיף כי הסוויטה החדשה תוכננה במשך חמש שנים ועוצבה על סמך משוב של הנוסעים.
צילום: BRITISH AIRWAYSעל העיצוב המחודש הופקדה סוכנות העיצוב הבריטית Tangerine, שעיצבה בעבר את מושבי ה"Club World" של החברה. המושב המותאם ייוצר על ידי Collins Aerospace.
צילום: BRITISH AIRWAYSבריטיש איירווייז לא מסרה כמה סוויטות יותקנו בכל אחד מהמטוסים אך כן הודיעה כי הן יגיעוגם למטוסים העתידיים שנמצאים בהזמנה על ידי החברה -מטוסי הבואינג 777X שעדיין לא ידוע מתי יימסרו וייכנסו לשירות.
כל חדשות התעופה 24/7 בערוץ הווטסאפ החדש של פספורטניוז
ומה עם ישראל?
נזכיר כי חברת התעופה הבריטית שעצרה את טיסותיה לישראל בשל המלחמה ומאריכה את ההשעייה מפעם לפעם בדומה למרבית החברות הזרות האחרות, לא טסה לישראל עם המטוסים בהם יוצבו המחלקות החדשות. למעשה, אף חברת תעופה מעולם לא הנחיתה בישראל מטוס מדגם AIRBUS A380.
בריטיש איירווייס. צילום: 123RFבריטיש איירווייס, שחזרה לאחרונה לטוס בקו לונדון-גטוויק - בנגקוק, ביצעה את טיסותיה לישראל במטוסי ה-787 וה-777. אולם במהלך המלחמה עברה להשתמש במטוסים צרי גוף בקו, עד שעצרה את פעילותה.
כאשר ייכנסו לשירות מטוסי ה-777X, אולי נזכה לראות בעתיד המעט רחוק את הסוויטות המפוארות - גם בקו לישראל.



